Makó

2021.09.08. 20:08

Az egész megyét felzaklatta, amit ezzel a kiskutyával tettek Makón

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület közösségi oldalára posztolta a sérült tacsit, mellyel olyan durván elbánt egy tanárnő, hogy eltört a lába.

delmagyar.hu

Forrás: Facebook

Fotó: Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület

Az állatvédő egyesület azt írja Facebook posztjában, hogy a 10 hónapos tacskó egy makói iskolába tévedt be kedden, ahonnan egy tanárnő olyan módon tessékelte ki, hogy az ebnek eltört a lába és megzúzódott a medencecsontja. A poszt szerint a kiskutyának azonnali ellátásra volt szüksége, amit azóta megkapott. A poszt alatt felháborodott kommentelők százai fejtették ki véleményüket és nemtetszésüket.

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület leközölte a tankerület hivatalos válaszát az ügyben:

A területileg illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2021. szeptember 7-én a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskolában a gyermekek udvari tartózkodása során egy gazdátlan tacskó, feltehetően kóborállat ment be az udvarra. Az intézménybe sérült gyermekek járnak, akiknek hirtelen közeledésére a kutya nem reagált egyértelműen barátságosan. A pedagógus a helyzet gyors megoldásaként az állatot kézzel megfogva kirakta a kapun, majd azonnal értesítette az intézményvezetőt és a gyepmestert. A pedagógus nem szándékozott ártani a kóbor állatnak, és nyilatkozatban vállalta gyógykezelésének megtérítését.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4887429397951561&id=180838895277325

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában