Az Anyatejes Táplálás Világnapja

2021.09.11. 13:46

Az újszülöttekről szólt a szombat délelőtt Algyőn

Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez, ezért indította el 1992-ben az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF az Anyatejes Táplálás Világnapja nevű átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

Kiss Anna

Algyõ, 20210911. Anyatejes Világnap alkalmából Molnár Áron polgármeste köszöntötte az algyõi kisgyerekes családokat. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A kezdeményezéshez Algyő már harmadjára csatlakozott szeptember 11-én, amikor a tavaly szeptember és idén szeptember között született 46 gyermeket is üdvözölték.

Molnár Áron polgármester a faluházban megtartott eseményen arról beszélt, hogy ez az egyik kedvenc programja az évben, mert ilyenkor visszaigazolást kap annak az önkormányzati kezdeményezésnek a sikerességéről, melynek célja a lakosságszám csökkenésének megállítása volt.

Jelezte: nemcsak megállítani, hanem növelni is sikerült a településen élők számát, 7 év alatt 5088-ról 5640-re emelkedett a lélekszám.

Megjegyezte: a cél elérése érdekében vezették be a házasulandók támogatását, az újszülöttek esetén járó 100 ezer forintos támogatást, valamint a dél-nyugati lakóövezetben is ezért alakítottak ki telkeket. De az intézményfejlesztések is ezt a cél szolgálják, valamint az új bölcsőde építése is, melynek alapkövét szeptember 30-án teszik majd le.

Évek múlva együtt kezdik majd az óvodát, de az első csoportképük már el is készült szombaton. Fotó: Frank Yvette

A világnap alkalmából szervezett programon előadott Farkas Attila családterapeuta is, aki arról beszélt, hogy nem baj, ha a gyermek fejlődése szerteágazó lesz, ha van, ami ezt összekösse, az összekötő kapocsnak pedig a közös élményeknek kell lenniük. Ezért arra kérte a jelenlévő szülőket, hogy ne spórolják meg ezeket az élményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában