véradás Szeged

2021.09.09. 12:59

Civil összefogás a vérkészlet pótlásáért

Ötödik alkalommal tartott Civil Véradást csütörtökön a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ a Szegedi Vérellátó Központban. A nap lényege, hogy a civil szervezetek munkatársai, tagjai nyújtanak segítő kezet, de persze mindenki más is adhatott vért szeptember 9-én.

K. A. R.

Szeged, 20210909. Civil véradás a Szegedi Regionális Vérellátó Központban. Képen: Pusztainé Tóth Gabriella, Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetõje és Lõrincz Brigitta véradó a Fatima ház képviseletében. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Pusztainé Tóth Gabriella, a Csongrád-Csanád megyei Civil Központ irodavezetője lapunknak elmondta: 2019-ben indult útjára a kezdeményezés, akkor még egy véradást szerveztek, azonban a koronavírus miatt kevés véradó volt 2020-ban, ezért tavaly már tavasszal és ősszel is megszervezték a programot. Idén is így tettek, hogy pótolják a vérkészletet.

Bár a tűtől fél, de a másokon való segítés mindig motiválja Lőrincz Brigittát. Fotó: Frank Yvette

Megjegyezte: a múlt évben kiemelkedő teljesítményt értek el országosan a Civil Véradáson, oklevéllel ismerték el a munkájukat. Az irodavezető jelezte: tavaly ősszel már a Mátrix Közhasznú Alapítvány is csatlakozott hozzájuk a Szeretetcsoki programján keresztül, így minden véradó csokicsomagban részesült 2020-ban és 2021-ben is.

A csokoládé vonzó, hiszen a véradók száma, és az őket delegáló civil szervezetek létszáma is megemelkedett. Ez persze annak is köszönhető, hogy egyre többen érzik szívügyüknek azt, hogy segítsenek beteg embertársaikon. Így van ezzel Lőrincz Brigitta is, aki a Fatima Ház Alapítvány munkatársaként adott vért, miközben arról mesélt, hogy már 18 éves kora óta véradó, amikor csak teheti, segít másokon. Ezt a tulajdonságát édesapjától örökölte, aki szintén sokszoros véradó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában