Ünnepség, kulturális műsor és díjátadó

2021.09.03. 19:06

Elkezdődtek a Deszki Falunapok – Fotók

Ünnepséggel, kulturális műsorral és díjátadókkal kezdődtek el pénteken a XXVI. Deszki Falunapok. Idén a Deszk községért díjat Bodor Máriának adományozták. Hétvégén értékes programokat kínálnak.

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– A járványhelyzet elején leginkább attól féltem, és ez valamennyire be is következett, hogy a korlátozások, a bezártság miatt károsultak a közösségeink, a pandémia elvette a találkozás lehetőségét. Éppen ezért fontos, hogy újra éljenek az olyan rendezvények, mint a falunap, és ezért igyekeztünk mindenki szívébe bekopogtatni apróbb rendezvényekkel, hogy jöjjenek vissza a közösségekbe – hangsúlyozta ünnepi beszédében Király László polgármester, a XXVI. Deszki Falunapok megnyitóján.

A Szabadidő Parkban megtartott eseményen a településvezető a 2021-ben elért eredményekről is számot adott, vagyis az idén megvalósult mintegy 688 millió forint értékű beruházásokról.

A ünnepségen köszöntötték Deszk legfiatalabb lakóját, Perényi Anna Herminát, aki idén szeptember 1-jén született. De üdvözölték a község legidősebb hölgyét, a 95 éves Batki Imrénét, és a legidősebb férfit is, a 96 éves Vas Józsefet. A sorból Bozóki Mihályné sem maradt ki, aki bár nem állandó lakója Deszknek, de itt él már hosszú évek óta, és szeptember 6-án lesz 102 éves.

Idén a képviselő-testület úgy döntött, hogy a Deszk községért díjat Bodor Máriának adományozza, aki 11 éven át a polgármesteri hivatal pénzügyi vezetőjeként tevékenykedett, sokat tett Deszk kiegyensúlyozott gazdálkodásáért.

Köszönetet mondtak a Zoltánfy István Általános Iskola két nyugdíjba vonuló pedagógusának, Kissné Molnár Zsuzsannának és Schultz Józsefnének is. Továbbá a pandémia ideje alatt nyújtott kiemelkedő helytállásukért az SzKTT szociális intézmény dolgozói is elismerésben részesültek.

Emellett azoknak is köszönetet mondtak, akik Deszk fejlődéséért sokat tettek, így Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere, Bartók Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke, Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Szabó Sándor országgyűlési képviselő is deszki címerrel díszített, vásárhelyi padlóvázát kapott.

Az ünnepség után kulturális műsor következett, majd fellépett Bódi Csabi és Dj Sindel is. Szombaton lovaskocsis-fúvószenés ébresztővel nyitják a napot, megrendezik a Polgármesterek XXI. Nemzetközi Főzőversenyét és a XVIII. Szalma Zoltán Kézilabda Emléktornát is. Az érdeklődők a programokról a Deszki Faluház nevű közösségi oldalon tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában