a szalonban havonta négy témával várják az érdeklődőket

2021.09.14. 17:46

Gyerekbérlettel és Szentesi Szalonnal is készül a színház

A tanév kezdetével a felnőttek mellett már a gyerekeknek is kínál bérletes előadásokat a Tóth József Színház és Vigadó. Egy közművelődési programsorozattal is kedveskednek a közönségnek, a Szentesi Szalonban havonta négy témával várják az érdeklődőket.

Majzik Attila

20210903 Szentes A Tóth József Színház és Vigadó átadó ünnepsége fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A Tóth József Színház és Vigadó szeptemberi programjairól számolt be Seregi Zoltán, az intézményt vezető Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Szojka Cinthia Daniella művészeti vezető.

– A gyermekdarabok bérletezésével megvártuk az iskolakezdést. Már szépen fogynak a bérletek, ahogy a felnőtteknek szóló előadásokra is. Aki még nem vásárolta meg, annak szeptember 29-ig van erre lehetősége – tájékoztatott Seregi Zoltán.

Összeállt a Tóth József Színház és Vigadó szeptemberi játékrendje. Fotó: Majzik Attila

A színházigazgató hozzátette, a két bérleten kívüli előadással, Molnár Ferenc Játék a kastélyban és Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című darabokkal várják a nézőket, ezek közül a Molnár Ferenc előadásra már minden jegy elkelt.

– Sikerült összeállítanunk a Szentesi Szalon első hónapjának programját is. Itt ingyenes, közművelődési rendezvényekkel kedveskedünk a közönségnek. Négy témakörben kínálunk előadásokat, a címeket igyekeztük úgy kitalálni, hogy mutassa ezen délutánok tematikáját. A Tudomány kuckóban aktuális tudományos témákról beszélünk közérthető nyelven, a Művész fészekben művészekkel művészetről beszélgetünk, a Sportcsillag sarok kiemelkedő sportolókat hoz Szentesre, az Életmód party pedig változatos eprogramokat kínál majd az egészséges életmódról szóló beszélgetésektől kezdve a borkóstolóig. A részletes játékrendünk elérhető a színház honlapján – beszélt a programokról Seregi Zoltán.

Mint Szojka Cinthia Daniella elmondta, a színház csatlakozik A kulturális örökség napjai nevű rendezvénysorozathoz is. Szeptember 18-án és 19-én 10-től 18 óráig szabad színházbejárással várják az érdeklődőket, a rendezvény első napján 15 órakor pedig Vittek Krisztina, Szentes főépítésze kalauzolja majd végig az épületben a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában