Megszüntették a beázást a Szent István utcai intézményben

2021.09.16. 14:01

Hintát és javított tetőt kaptak az óvodások

A felújítás után az első esővel tesztelik majd a munkát a vásárhelyi Szent István utcai Óvodában, ahol csütörtökön adták át hivatalosan az elkészült kül- és belteret.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

A munkálatok során a magas- és a lapos tető hibáit, a sérült bádogos szerkezetet javították, néhol cserélték az ablakokat és kitisztították az ereszcsatornát. Valamivel több mint 1,7 millió forintot költöttek az épületre.

Ahogy Patkósné Dezső Katalin intézményvezető fogalmazott, évek óta tartó beázást szüntettek most meg.

Ezen kívül új játékokat, többek között kültéri hintát is kaptak a gyerekek, melynek költsége a telepítési munkadíjjal együtt 800 ezer forint volt.

Új játszóeszközzel bővült a Szent István utcai Óvoda kertje. Fotó Tábori Szilvia

A százéves intézményt még 1976-ban bővítették, így három csoporttal és egy tornaszobával, kihelyezett logopédiával, illetve egyéni fejlesztéssel működik a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda telephelyeként. Az önkormányzati felújítás több tagintézményt is érint, teraszt építenek többek között a Magvető utcai óvodában, a Malom utcában a hátsó kerítést javítják, a Klauzál utcában a tetőszerkezetet renoválják, míg a Tornyaiban a csapadékvíz elvezetés problémáját oldják meg a beruházásokkal.

– Az egyesített intézményben összesen 840 gyereket fogadnak, közülük mostanra 260 gyerek otthon maradt náthás tünetekkel, illetve felső-légúti panaszokkal – mondta Borsiné Csontos Ilona vezető. Hozzátette, munkatársaik, óvodapedagógusaik elővigyázatosak, fokozott fertőtlenítéssel is védekeznek a további megbetegedések ellen. Ezen kívül ügyelnek rá, hogy egyszerre csak egy csoportot vigyenek például kirándulni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában