Szeged

2021.09.29. 14:20

Idén is a Tappancs nyerte a kampányt

Idén is a kutyáknak adták a legtöbb egyszázalékos fel­ajánlást a szegediek. Mellettük támogatták az újszülötteket és a rászorulókat is.

Munkatársunktól

20201202 Szeged örökbefogadásra váró kutyák a Tappancs Állatvédő Alapítvány telephelyén fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kuklis István

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mely civil szervezetek mekkora arányú egyszázalékos felajánlásban részesültek. A szegedi rekorderek között továbbra sincs változás: a Tappancs Állatvédő Alapítvány kapta a legtöbb pénzt. Idén több mint 33,5 millió forint folyt be számukra csaknem 6 ezer adományozónak köszönhetően.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt mintegy 5500-an támogatták, összesen 26,9 millió forintot ért adó egy százalékuk.

A harmadik az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület lett, mely 16,8 millió forintot kapott. Jelentős összeget kapott még a Mátrix Közhasznú Alapítvány, amely 11,6 millió forint pluszpénzből gazdálkodhat, illetve a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány, mely 11,2 millió forinttal lett gazdagabb. Az oktatási intézmények közül a Radnóti-alapítványához folyt be a legtöbb pénz, 1,7 millió forint. Az általános iskolák közül az Arany János Általános Iskola a legtámogatottabb: alapítványa szintén ennyi pénzt kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában