Szeged

2021.09.21. 12:55

Itt lehet jelentkezni a kerékpáros Körtöltéstúrára Szegeden

A Szegedet „fogolyként” körbe záró, a rejtett, összefüggéseiben kevésbe ismert zöld körgyűrű értékei, a körtöltés múltja sokak számára ismeretlen.

delmagyar.hu

20200314 Szeged Többen sportoltak, vagy csak sétáltak a körtöltésen a szombati napos, tavaszi időben. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A több, mint 140 éves várostörténeti emlék a település egy alulértékelt, szabdalt alvógátja. Ennek feltérképezésére invitálja az érdeklődő kerékpárosokat Volford Márton, szombati 14 órás indulással. Gyülekező a Tápai kapunál a Szegedi Vízisport Egyesület bejáratával szemben, a vastorony alatt lesz.

A túra hossza körülbelül 15 kilométer, ideje a beszélgetős megállókkal hozzávetőlegesen 3 óra, végállomása a szegedi Nagyállomás. A túrán a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi kérdőíven lehet: JELENTKEZÉS. Ez az élmény alapú találkozás egy rögtönzött közvélemény kutatás is egyben, ami hozzájárul a túravezető TDK dolgozatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában