letartóztatják

2021.09.07. 10:12

Két nap alatt két autót lopott el, végül árokba hajtott

A helybeli férfi múlt hét elején két autót lopott el Csongrádon, majd menekülés közben árokba hajtott.

delmagyar.hu

Bár a német autók hegemóniája megdõlni látszik már Európában is, a lopási listákon azonban nálunk hosszú évek óta a vezetõ helyen állnak. Országos szinten a Suzuki szerezte meg a bronzérmet, de jól szerepelnek a volt szocialista márkák is.

Fotó: Illusztráció / Laufer László

A gyanúsított előbb augusztus 30-án 18 óra körüli időben tulajdonított el egy gépkocsit Csongrád belterületén a sértett háza elől. A férfi kihasználta, hogy lezáratlanul hagyták az autót, az indító kulcs is benne volt. Az 1,3 millió forint értékű járműben benne volt a sértett 120.000 forint készpénze és forgalmi engedélye is.

A gyanúsított, hogy menekülni tudjon a rendszámtáblát is eltávolította. A gépkocsit a nyomozás során a rendőrség megtalálta, lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Két nap múlva a gyanúsított elhatározta, hogy mivel a saját autója megrongálódott, lop egy másikat.

Reggel 9 órakor – ismét Csongrád belterületén – odalépett egy parkoló, járó motorú autóhoz, amely mellett néhány méterre ott állt a tulajdonosa is. A gyanúsított a gépkocsiba beugorva elhajtott.

Másnap a kiadott körözés alapján a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni a férfit, aki azonban elmenekült.

Az üldözés azzal ért véget, hogy a férfi a 800.000 forint értékű autóval árokba hajtott, megrongálva a járművet.

A járási ügyészség a két rendbeli lopás bűntette és az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra.

A gyanúsított egyébként többszörösen büntetett előéletű, a bűncselekményeket ellene folyamatban levő büntető eljárás hatálya alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában