Ambrózfalva

2021.09.23. 10:26

Már startra kész az ambrózi feldolgozóüzem

Várhatóan októberben indul a termelés abban a kis zöldség-gyümölcs-feldolgozó üzemben, amelyet a Magyar Vöröskereszt alakított ki mintegy 50 millió forintos pályázati támogatással egy 2011-ben adományként kapott, 80 négyzetméteres, kerttel is rendelkező ingatlanban Ambrózfalván. Itt megváltozott munkaképességű embereket fognak alkalmazni.

Munkatársunktól

– A faluban, illetve a közvetlen környékén megváltozott munkaképességű emberek számára a napszámos munkán kívül nincs semmi, így örülünk nagyon ennek a lehetőségnek

– mondta Resinka József, aki az üzem üzemvezetője lesz. Nyolc kollégájával együtt dolgozik majd, többek között káposztát savanyítanak, illetve paradicsomot főznek. Jelenleg a kiképzésük folyik, de természetesen már az épület kialakításában, az utómunkálatokból is kivették a részüket.

Az apró üzemet korszerű berendezésekkel szerelték fel – mutatja Sasvári Krisztina. Fotó: Szabó Imre

A szerdai avatásakor meg lehetett nézni nemcsak a szépen kialakított épületet, de a korszerű berendezéseket is, amelyekkel készülnek majd az ínyencségek. Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója elmondta, helyi és környékbeli gazdáktól szerzik majd be az alapanyagokat, de az üzemhez 3 ezer négyzetméteres kert is tartozik, ahol fűszereket termesztenek. Ez utóbbiak Ambróza néven saját márkás termékként kerülnek majd forgalomba, a feldolgozott zöldségeket, gyümölcsöket pedig olyan üzemeknek értékesítik, amelyek kész terméket állítanak elő belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában