megkezdődött a falunapi programsorozat

2021.09.17. 17:15

Martonosi György lett Maroslele díszpolgára

Ünnepi testületi üléssel nyitották meg a kétnapos falunapi programsorozatot pénteken délután. A rendezvényen bejelentették, hogy Martonosi György, a falu korábbi polgármestere kapja idén Maroslele díszpolgári címét.

Szabó Imre

Az ünnepi testületi ülést a könyvtár udvarán tartották meg. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Nagyon örültem annak, hogy a leleiek úgy gondolták, a falu élén töltött három ciklus megért egy díszpolgári címet – mondta lapunknak Martonosi György, aki a kitüntetés idei birtokosa Maroslelén. A díjat, mivel épp kórházban van, nem tudta a falunapot megnyitó, ünnepi testületi ülésen átvenni utódjától, Drimba Tibortól, de hamarosan erre is sor kerül.

Az ünnepi testületi ülést a könyvtár udvarán tartották meg. Fotó: Szabó Imre

Martonosi az elismerést megköszönte minden marosleleinek, az akkori testületi tagoknak, a hivatal dolgozóinak, a civil szervezetek tagjainak, hiszen mint mondta, amit sikerült elérni polgármesteri megbízatása alatt, azt közösen érték el.

Amióta visszavonult – 30 évig volt részese a makói, Makó térségi közéletnek – nagyon ritkán járt Maroslelén, de ez elsősorban a járványveszély miatt alakult így.

Utódjával is kevés alkalommal beszélgetett, de eleve úgy gondolta, ha távozik, hagyja majd dolgozni az utána érkezőket, ahogyan annak idején az intézményvezetőket is hagyta.

– A ház körül dolgozgatok és a családdal, a gyerekekkel és az unokákkal foglalkozom a legtöbbet – árulta el, mivel tölti leginkább az idejét.

Martonosi neve Drimba Tibor polgármester ünnepi beszédében is elhangzott. Azt mondta róla, magasra tette a mércét, de igyekeznek a megkezdett fejlődés szintjét tartani. A falu első embere büszkén emelte ki, 2020 óta kétszázmillió forint értékben valósultak meg különböző beruházások pályázati források igénybe vételével, illetve közösségi összefogással. A jövő fejlesztéseiről szólva az ötszázmilliós sportcsarnok novemberben induló építését emelte ki.

Az ülésen Marosleléért kitüntetést kapott Gazdag István, a polgárőrség nyugalomba vonuló vezetője. Köszöntötték a legidősebb lakót, Sánta Gizellát, két kiváló sportolót, Nagy Ramónát és Pálvölgyi Zitát, illetve a jubiláló házasokat és a legszebben rendben tartott házak tulajdonosait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában