Folyamatosak a fejlesztések a sportpályán és környékén

2021.09.29. 13:02

Megújult a lőtér Ruzsán

Folyamatosan zajlanak a felújítások és a kisebb-nagyobb beruházások a ruzsai sportpályán.

Munkatársunktól

Ruzsa 2021.09.28. Sánta Gizella polgármester mutatja be az új lőpályát, amit még nem vettek birtokba Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar Képen: Fotó: Török János délmagyar TJ DM

Fotó: Török János

Sánta Gizella polgármester úgy fogalmazott, az utóbbi időben több olyan fejlesztés történt a településen, aminek köszönhetően aktívan tudják eltölteni szabadidejüket a mozogni vágyó ruzsaiak.

Amiről lapunkban is beszámoltunk, kültéri fitneszeszközöket telepítettek a Dózsa-parki tó mellé, felújították a kézilabda- és a korsárlabdapályát, folyamatban van a teniszpálya felújítása és elkészült a lőtér épülete.

Itt legutóbb áprilisban jártunk, akkor még álltak a régi épület falai, amely most teljesen új arcát mutatja. Kicsivel több mint 26 millió forintból – amiből 20 millió támogatás – újult meg a ruzsai lőtérnek helyet adó épület a falu sportkomplexumának szomszédságában. Az 1972-ben elkészült épületre ráfért a felújítás. A polgármestertől megtudtuk, a lőtér mellett lévő sportpályán 1977 óta rendeztek megyei sportnapokat, ami hatalmas népszerűségnek örvendett akkoriban, mint fogalmazott, a megye egyik ikonikus rendezvénye volt a maga korában. A munkálatok során a központi épület újult meg, a mögötte lévő lőtér nem.

Ennek közelében már lerakták a szabadtéri kondipark alapjait, ami a tervek szerint néhány héten belül használható lesz. A polgármester hozzátette, a beruházásokat különböző pályázati forrásokból finanszírozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában