A név és a lakcím sem elég bizonyíték

2021.09.22. 16:38

Nehéz elcsípni a szemetelőket Szentesen

Időről időre újratermelődő szemétkupac „színesíti” az egyik Bocskai utcai társasház lakóinak életét. A hulladék között nemrég olyan dokumentumokat is találtak, amelyek alapján kiderült, ki hordja oda a holmikat. Ez azonban nem volt elég erős bizonyíték, így „ismeretlen tettes” ellen tettek feljelentést. Hamarosan egy kamerát is felszerelnek a környéken.

Majzik Attila

A Bocskai utcaiak kamerát szereltetnek fel, hogy tetten érhessék a szemetelőt. Fotó: Majzik Attila

Visszatérő probléma a szeméthelyzet a Bocskai utcában: ételmaradék, ruhák, pelenka és egyéb „válogatott” hulladék jelenik meg időről időre az egyik társasház lezárt kukája mellett. A búvópatakként időközönként felbukkanó szemétkupacot a lakók általában jelzik a közterület-felügyelőknek is, de a néhány napnyi várakozást megunva inkább maguk szedik össze az oda hordott hulladékot. Néhány kidobott dokumentumból nemrég a szemetelők neve és címe is kiderült, ám ez sem elég ahhoz, hogy elkapják a tettest.

Több utcán át vihette

– Volt itt már a konyhai eszközöktől kezdve az ételmaradékon át a ruhadarabokig minden, még használt pelenkát is dobtak ide. Biztosan nagyon vonzó lehet ez a hely, ha pár utcáról is idehordja a szemetét, a társasház lakóinak zárható hulladékgyűjtő konténere mellé – mesélte a Bocskai utcai társasház egyik lakója.

A Bocskai utcaiak kamerát szereltetnek fel, hogy tetten érhessék a szemetelőt. Fotó: Majzik Attila

– A problémát természetesen jeleztük a közterület-felügyeletnek is, ahol felvették a bejelentést, és azt a tanácsot adták, hogy ne szedjük össze a szemetet, majd ők jönnek érte

– tette hozzá a lakó.

Vonzza a hajléktalant

Az ott élők a szemétkupac felbukkanásakor eleinte mindig vártak is, de mivel semmi sem történt, ezért valamelyik lakó mindig megunta és összeszedte a szemetet. A problémát tetézi, hogy az odahordott hulladék miatt már rendszeresen a Bocskai utcába jár az egyik közismert szentesi hajléktalan is, aki az ott élők beszámolója szerint széttúrja a szemetet, és ott végzi a dolgát.

Legutóbb azonban az egyik lakó több olyan dokumentumot is talált a szemét között, ami alapján beazonosítható, ki hordja oda a szemetet: ezek szerint két utcával arrébbról származik a hulladék.

Majd a kamera felveszi

A társasház egyik lakója arról számolt be, hogy az új információval megkeresték a közterületeseket is, akik a helyszínen vették át a talált számlákat.

– A szemétkezelésről – amit időközben már összeszedtem – nem esett szó. A biztonság kedvéért a társasház közös képviselőjét is odahívtam. Arról tájékoztattak bennünket, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen „ismeretlen tettes ellen”, annak ellenére, hogy a kezemben volt egy csekk névvel, lakcímmel együtt – számolt be a lakó.

– Erre azt válaszolták, hogy azt bárhonnan szerezhettem, hiába mondtam, hogy az áttetsző szemeteszsákban láttam meg, és onnan szedtem ki. Azt javasolták, hogy szereljünk fel kamerát és majd a videófelvétel alapján fogják feljelenteni. Summa summarum: nesze semmi, fogd meg jól – összegzett a társasház lakója.

Az ott élők egyelőre elköltöztették a kukájukat, a hírek szerint pedig hamarosan felszerelnek egy kamerát a szelektív szigethez, hátha látható lesz a felvételeken a szemetelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában