Vásárhelyi Fidesz közleménye

2021.09.15. 13:34

Nyilvános bocsánatkérést követelnek Márki-Zaytól

A Szegedi Ítélőtábla a napokban jogerős ítéletében megállapította, hogy Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort azzal, hogy ha nem mond le az önkormányzati újság szerkesztőbizottsági tagságáról, akkor a lányának valami baja eshet.

delmagyar.hu

Hódmezôvásárhely, Márki -Zay Péter polgármester beiktatása és díszközgyûlés a városházán. Fotó: Frank Yvette

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Minderről a 81 éves író, néprajzkutató lánya, Szenti Csilla írt korábban a sajtóban megjelent nyílt levelében. A levél megjelenését követően Márki-Zay Péter nyilvánosan hazugsággal vádolta mindkettejüket, pert indított a levelet közlő sajtóorgánumok ellen, amely során a bíróság elé citálták az idős írót, Hódmezővásárhely díszpolgárát is. Az eljárás során azonban a meghallgatott tanúk, köztük Márki-Zay Péter alpolgármestere, Kiss Andrea tanúvallomása is azt erősítette meg, hogy a fenyegetésre sor került.

Márki-Zay Péter tehát nemcsak elkövette a megfenyegetést, de utána ezt nyilvánosan letagadta, hazugsággal vádolva a 81 éves írót és a lányát. A nyilvános megaláztatásért, és a hazugságokért az a legkevesebb, hogy Márki-Zay Péter nyilvánosan kérjen bocsánatot Szenti Tibortól és Szenti Csillától!

Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy már nemcsak azt tudjuk, hogy Márki-Zay Hódmezővásárhely történetének leghazugabb polgármestere, de azt is, hogy a tisztesség és a becsület dolgában is súlyos gondjai vannak – írta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában