hamarosan átadják

2021.09.24. 14:57

Szépítik az új emlékparcellát Kübekházán

Pénteken virágokat és fákat ültettek a helyi lakosok a folyamatosan szépülő, új temetőparcellában. Várhatóan október 23-án adják át ünnepélyes keretek között az összetartozást jelképező emlékparkot.

Varga Lilla

Várhatóan október 23-án adják át ünnepélyes keretek között az új és az összetartozást jelképező emlékparcellát. Fotó: DM

Az idén márciusban, egy beruházás keretében helyezték el a 4 urna befogadására alkalmas keszonokat az új temetőparcellában.

Földfeltöltést végeztek, vakondhálót fektettek le, valamint automata csöpögtető- és gyökérzónás öntözőrendszert telepítettek. Molnár Róbert polgármester elmondta, hogy 40 sírhelyet alakítottak ki, és olyan szép lesz, mint az amerikai katonatemetők, amelyeket a filmekben lehet látni. Csaknem 100 köbméter földdel töltötték fel az egyenetlen területet és virágokkal, fákkal teszik szebbé az emlékparcellát.

Várhatóan október 23-án adják át ünnepélyes keretek között az új és az összetartozást jelképező emlékparcellát. Fotó: DM

A polgármester kiemelte, hogy amit csak lehet helyi munkaerő bevonásával végeznek el. Az emlékparkba hamarosan kihelyeznek egy magyar zászlót, valamint egy emléktáblát, ezekkel a tragikus kitelepítések következtében, a nem Kübekházán elhunytak számára állítanak méltó emléket. A teljes parképítés a lakosok szorgos keze munkáját dicséri, mint például a padokat, emlékfalat is helyi mesterek készítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában