Csongrád-Csanád megye

2021.09.17. 10:38

Szezonban ellenőrzött a Nébih

Befejeződött a teljes élelmiszerláncra kiterjedő nyári szezonális ellen­őrzés, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) irányításával végeztek a megyei kormányhivatalok szakemberei és a Nébih munkatársai.

Munkatársunktól

20200115 Szeged Kötelező zászlóval megjelölni a sertéshús származási helyét. Fotó: Török János (TJ) Délmagyarország / DM

Forrás: Archív fotó

Fotó: Török János

Befejeződött a teljes élelmiszerláncra kiterjedő nyári szezonális ellen­őrzés, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) irányításával végeztek a megyei kormányhivatalok szakemberei és a Nébih munkatársai. Ez kiterjedt a turisztikai szempontból frekventált helyeken, rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményekre, mozgóboltokra, büfékocsikra, az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetésére, a zöldség-gyümölcs, illetve a borászati termékek és alkoholos italok forgalmazására.

Többek között fesztiválokon végzett ellenőrzéseket a NÉBIH. Fotó: Teknős Miklós / Archív fotó

A szakemberek országosan összesen 4702 ellenőrzést végeztek, 85 esetben figyelmeztettek, 376 alkalommal pedig bírságot is kiszabtak.

Ezen túl 43 élelmiszeripari vállalkozás tevékenységének korlátozására volt szükség.

Csongrád-Csanád megyében a feltárt szabálytalanságok miatt három esetben a figyelmeztetést, 15 alkalommal bírság kiszabását alkalmazták szankcióként, utóbbiak összege 2 millió 235 ezer forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában