egészséghét

2021.09.14. 17:32

Szűrővizsgálatok a deszkiek egészségének megőrzéséért

Huszonhatodik alkalommal rendeznek Egészséghetet szeptember 13. és 17. között Deszken, amellyel az önkormányzat célja, hogy segítsék a helyiek egészségmegőrzését. Ehhez ingyenes szűrővizsgálatokkal járulnak hozzá, mindegyiken előzetes időpont egyeztetést követően maszkban, valamint testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés és egy kérdőív kitöltése után lehet részt venni.

K. A. R.

Ingyenes szemészeti szűrés és látásvizsgálat volt. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Kedden délután például szemészeti szűrés és látásvizsgálat volt optometristával. Akinek a vizsgálati eredményei azt mutatták, hogy szemüvegre van szüksége, rögtön meg is rendelhette, hiszen végig jelen volt a szegedi Prágai Látszerészet.

Ingyenes szemészeti szűrés és látásvizsgálat volt. Fotó: Karnok Csaba

Mellár Damián Mónika, az SZKTT Szociális Szolgáltató Központ deszki részlegének vezetője lapunknak elmondta: mindegyik szűrésen 100 százalékos a részvétel, pillanatok alatt beteltek az időpontok, ebből is jól látszik, hogy egészségtudatosak a deszkiek.

Beszélt arról is, hogy hálásak a szakorvosoknak, hogy jelenlétükkel és tudásukkal hozzájárulnak a deszkiek egészségmegőrzéséhez.

A szemészeti vizsgálat mellett vérvétel, érszűkület- és visszér betegség szűrése doppler ultrahang vizsgálattal, általános sebészeti szűrés, számítógépes lábállapot felmérés, bőrgyógyászati és fogászati szűrés, ortopédiai szakorvosi tanácsadás, urológiai szűrés, valamint fül-orr-gégészeti szűrés és hallásvizsgálat várja a helyieket.

Mellár Damián Mónika azt mondta, eredményesek a vizsgálatok, a fül-orr-gégészeti szűrésen megjelentek 15-20 százalékának további vizsgálatokra van szüksége, ezért a megfelelő szakember irányították őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában