pályaorientációs nap

2021.09.27. 19:18

Zúgott a sziréna a Maros-parton – Fotók

Fegyverropogás, szirénazúgás és rendőrkutyák ugatása verte fel a csendet hétfőn a Maros-parti strandon. Itt tartotta pályaorientációs napját a Juhász Gyula nevét viselő makói középiskola, amely egészségügyi, szociális és rendvédelmi képzést biztosít diákjainak.

Szabó Imre

– A nap lényege az, hogy a diákok ízelítőt kapjanak látványos formában azokból az ágazatokból, ahol a későbbiekben dolgozhatnak – összegezte a reggeltől késő délutánig tartó pályaorientációs napot a makói Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Kovács Tibor.

A Maros-parton rendőrök, tűzoltók, mentősök és szociális munkások is bemutatkoztak; voltak sátrak, ahol meg lehetett nézni, ki lehetett próbálni a felszereléseket, eszközöket, de természetesen látványos bemutatókra is sor került. Nemcsak a kutyás bemutató kapott nagy tapsot, de például a diákok harcművészeti seregszemléje is.

Nagy sikert arattak a látványos bemutatók a Maros-parton. Fotó: Szabó Imre

A középiskola növendékein kívül olyan végzős általános iskolások is részt vettek a programokon, akik érdeklődnek az intézmény által kínált szakirányok iránt. Kovács Tibor azt mondta, mindhárom szakirány közös nevezője a segítségnyújtás.

A tanulók ezt komplex formában sajátíthatják el az évek alatt, vagyis elméletben és gyakorlatban is megtanulják, miért fontos mások támogatása. Az intézményben egyébként a 2021-2022-es tanévben összesen 323 diák tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában