Bordány

2021.10.05. 16:25

21 éves az ifjúsági önkormányzat

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat legutóbbi ülésén a tavaly elmaradt 20 éves születésnap megünnepléséről is tárgyaltak.

Munkában az ifjúsági önkormányzat. Fotó: Bordányi Önkormányzat

A szervezet a 2000. december 15-ei első gyermek- és ifjúsági önkormányzati választásokat követően alakult meg, 2020-ban ünnepelte 20., idén pedig a 21. születésnapját. Még az idén szeretnének egy nagyszabású születésnapot rendezni, ahová elsősorban a bordányi fiatalokat, a korábbi ifjúsági önkormányzatok tagjait, polgármestereit, a kistérségben működő gyermek- és ifjúsági önkormányzatokat, valamint támogatókat hívnának meg.

Munkában az ifjúsági önkormányzat.
Fotó: Bordányi Önkormányzat

A következő napirendi pont a helyi ifjúságkutatás megszervezéséről, népszerűsítéséről szólt. A kutatás alapja egy kérdőíves felmérés, amelyet minél hamarabb meg kell valósítani. Ajándéktárgy felajánlásával, illetve a szülinapi bulira szóló jegyek biztosításával szeretnék népszerűsíteni a kutatást.

Döntés született a fémgyűjtés megszervezéséről. Az ifjúsági önkormányzat október 9-ére tűzné ezt ki. Annak érdekében, hogy a bordányi fiatalok jobban megismerjék egymást, javasolták közös program megszervezését. Ötletként merült fel főzős programok szervezése is. A napirendi pontok között szerepelt a világnapokhoz való kapcsolódás lehetősége. Elsőként a magyar népmese napjához csatlakozva egy mesemondó akciót terveznek a fiatalok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában