Szeged

2021.10.26. 19:44

A szegedi írókat és költőket ünnepelték

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Irodalom és muzsika fonódott a Szegedi Dráma és Próza Ünnepén, amelyet minden esztendőben Dugonics András születése évfordulójának apropóján rendez meg közösen a Szegedi Írók Társasága, a Dugonics Társaság és az önkormányzat. Az első magyar regény, az Etelka írója 1740. október 18-án látta meg a napvilágot Szegeden.

Születésének 281. évfordulója tiszteletére immár 24. alkalommal szervezték meg a szegedi írók és költők ünnepét, amelynek ez alkalommal is az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Ház adott otthont.

A megjelenteket Csendes Tibor, a Dugonics Társaság természettudományi alelnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte, a társaság 1892-ben történt alapítása óta elkötelezett az Alföldön általában, de kivált Szegeden és vidékén a tudomány és művészetek mellett az irodalom művelésének pártolása, eredményeinek terjesztése és népszerűsítése iránt.

A felolvasóesten összeállítás hangzott el Dugonics András, Baka István, Bene Kálmán, Bene Zoltán, Hász Róbert, Jámborné Balog Tünde, Szekeres Sándor és Veszelka Attila műveiből Antal Anikó, Csicsai Antal, Fabulya Andrea és Kiss Ernő előadásában.

Az idei alkalommal születésének 210., halálának 135. évfordulója alkalmából Liszt Ferenc munkásságáról is megemlékeztek a szervezők.

A zeneszerző két művét Klebniczki György zongoraművész előadásában hallhatta a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában