Folyamatosak a beruházások

2021.10.05. 12:06

Ahogy elkészül az egyik, elkezdődik a másik korszerűsítés Öttömösön

Az év elején öt középület: a konyha, az orvosi rendelő, a közösségi ház, a sportöltöző és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése kezdődött meg Öttömösön, ezek közül három már teljesen el is készült, a hivatalon és a konyhán a műszaki átadás utáni utolsó simításokat végzik.

Arany T. János

Öt középület: a konyha, az orvosi rendelő, a közösségi ház. a sportöltöző és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése fejeződött be Öttömösön. Fotó: Török János

Fotó: Török jános

Az öttömösi önkormányzati konyhába éppen tízóraizni érkeztek az iskolások hétfő délelőtt. A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjai elmondták az étkezés előtti imát, majd nekiláttak a péksüteménynek. Azt észre sem vették, hogy a bejáratnál egy darab csempe még hiányzik a nemrég teljesen megújult épület egyik falán.

Itt és a polgármesteri hivatalban a 100 millió forintos, a Terület- és településfejlesztési operatív program által támogatott energetikai korszerűsítés már befejeződött, a műszaki átadás után az utolsó simításokat végzik. Az orvosi rendelő, a közösségi ház és sportöltöző is elkészült. A fűtéstechnikai rendszer üzembe helyezése, próbaüzeme zajlik a napokban. Az utolsó csöveket most kötik be.

Dobó István öttömösi polgármester éppen ablakot nyit a felújításra. A hivatal energetikai korszerűsítése többek között a nyílászárók cseréjét jelenti. Fotó: Török János

Korábban Dobó István, Öttömös polgármestere megkönnyebbülten nyilatkozott, hogy három év csúszást követően végre el tudott kezdődni a munka. Most viszont újabb beruházások kezdődtek a településen. A bolt melletti területen álló ingatlan, az ifjúsági és kulturális közösségi térnek helyet adó épület palatetejének bontását már elkezdték. Ez a Magyar falu programban készül majd el. Szintén TOP-os pénzből kap csapadékvíz-elvezetőt a templom körüli tér a közeljövőben.

És a tanyafelújítási pályázaton is nyert a falu. A vidékfejlesztési programban az önkormányzat vállalta, hogy segít a tanyatulajdonosoknak, így helyettük pályázott. Az önkormányzat meg is előlegezi a pályázati összeget, ők számolnak el a kivitelezővel.

Öt középület: a konyha, az orvosi rendelő, a közösségi ház. a sportöltöző és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése fejeződött be Öttömösön. Fotó: Török János

A polgármesterrel a nagyteremben beszélgettünk a hűtő és a kávégép mellett. Azt mondta, mostanában utazó ügynökként ott dolgozik, ahol van szabad hely.

– A felfordulást igyekszünk úgy kihasználni, hogy az önerős beruházásokat is most végezzük el – mondta. Arra a kérdésünkre, hogy lesz-e ünnepélyes átadás, nem tudott még válaszolni, arra viszont igen, hogy mikor fejeződnek be a beruházások: soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában