megvendégelte őket az önkormányzat

2021.10.11. 15:38

Az időseket ünnepelték Bakson

Az idősek világnapja alkalmából köszöntötték és ünnepelték a nyugdíjaskorúakat Bakson, akiket a iskola sportcsarnokában színvonalas műsorral – a helyi általános iskola 5. osztályosai is felléptek –, marhapörkölttel és házi rétessel vendégelt meg az önkormányzat.

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

A településen szombaton tartottak – a hetedik idősek világnapja apropóján rendezett – ünnepséget, és ha a koronavírus-járvány nem szól közbe, már a nyolcadiknál járnának. Az invitálásra 216-an jeleztek vissza az 502 helyi nyugdíjasból, akik közül több mint 100 nem vehetett részt rajta, mert a háziorvos javaslatára, a járványügyi helyzetre való tekintettel, azt csak beoltottak, védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatták – tudtuk meg Búza Zsolt polgármestertől és Harcsás Gizellától, az Aranykor Idősek Klubja vezetőjétől.

A faluvezető azt is elárulta: az elsőn alig voltak 25-en, de évről-évre egyre népszerűbb lett a rendezvény.

Az eseményen több fellépő volt: színvonalas, megható műsorral szerepeltek a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola 5. osztályosai, nagy sikert aratott a vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes – mikor hazaindultak, akkor is megtapsolták őket –, komikus számmal, Korda György-Balázs Klári paródiával jelentkezett a baksi rendezvényeken (és a környéken) rendszeresen szereplő helyi Tóth József és Dobos Péter alkotta duó, utóbbi a település külsős, társadalmi alpolgármestere.

A baksi idősek megtöltötték az iskola sportcsarnokát a tiszteletükre rendezett ünnepségen. Fotó: Imre Péter

Végül Vida Jenny műsora következett. Az ünnepségen átadták Kecskeméti Józsefnek élete munkásságáért a Baks Községért Emlékérmet, illetve Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a falu fejlesztéséhez való hozzájárulásáért díszoklevelet vehetett át Búza Zsolttól.

– Érzelmes, szomorkás a hangulat, pedig örülni kell, jókedvűnek kell lenni, mert megéltük ezt a napot, ezeket a pillanatokat. Örüljünk egymásnak, hogy újra együtt lehetünk, és az életerőnek, az aktív életritmusnak meg kell maradnia, hogy majd újra együtt lehessünk – mondta Farkas Sándor, hozzáfűzve: lassan ő is az idősebb korosztályhoz tartozik. Búza Zsolt annyit tett hozzá, „az idősek példát, utat mutattak nekünk, hogyan tartsunk ki, hogyan szeressük egymást”. A napot a helybeli Balogh István főzte marhapörkölt, házi rétes és mulatság zárta a sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában