Csongrád

2021.10.19. 19:57

Épülhet a kézilabdacsarnok

Fedett csarnokot építtet a kézilabdázóknak a város a volt kertészeti telep helyén, a területet a tereprendezés után 2018-ban át is adták állami tulajdonba.

M. A.

Kézilabda csarnok épül Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

A napokban elmozdult a holtpontról a munkacsarnok építésének ügye, a kormány 1,6 milliárd forintos keretet biztosított a célra.

– Hamarosan munkagépek fognak dolgozni ezen a területen, és ha sok idő után is, de megkezdődhet ennek a csarnoknak az építése. Az országban tizenhét településen zajlanak hasonló beruházások, a csongrádi csarnok megépítéséről a napokban született kormányzati döntés. A város ezzel egy olyan lehetőséget kap, amit önerőből nem tudna megoldani. Az itt élő embereknek ezzel a fejlesztéssel egy újabb kiváló sportolási, kikapcsolódási lehetőséget tudunk biztosítani – mondta el Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

Kézilabda csarnok épül Csongrádon. Fotó: Majzik Attila

A tervek szerint egy több mint 1700 négyzetméter alapterületű épület készül majd a volt kertészeti telep helyen. A kézilabda-munkacsarnok küzdőterén zajló mérkőzéseket százötvenen nézhetik majd a nézőtérről.

A csarnok elsődlegesen az utánpótlás-nevelést szolgálja majd, a Csongrádi Tigrisek Utánpótlás Kézilabda Egyesület és az NB II-es felnőttcsapat otthona lesz, de a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjai is használhatják majd. A tervek szerint a létesítmény egyéb sportesemények rendezésére is alkalmas lesz, de más, nem sportjellegű rendezvények megtartásához szükséges védőburkolat is a fejlesztés részét képezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában