Helyi közélet

2021.10.08. 12:01

Fémszívekben gyűlnek a kupakok

Ismét gyarapodott a Makó kör­nyéki kupakgyűjtő fémszívek száma.

Az új kupakgyűjtő Maroslelén is nemes célt fog szolgálni. Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

Ezúttal Maroslelén he­­lyeztek ki egyet, méghozzá a Zengő óvoda udvarán. Drimba Tibor polgármester közösségi oldaláról kiderült, hogy a szerkezet az ott dolgozó Fejes Sándornak köszönhető, a kupakokat jótékony céllal fogják leadni. Hasonló alkotások kerültek ki az utóbbi hónapokban Apátfalván, Csanádpalotán, Makón, Nagylakon, Földeákon és Óföldeákon.

Az új kupakgyűjtő Maroslelén is nemes célt fog szolgálni.
Fotó: Drimba Tibor közösségi oldala

A szívekben összegyűlő mű­­anyag kupakok árát mindegyik településen rászorulók megsegítésére fordítják. A legnagyobb gyűjtőhely a makói Hagymatikum fürdő előtt áll, hamar népszerű lett. Olyannyira, hogy havonta megtelik. Abból mintegy 120-130 kilogrammnyi műanyag kupakot lehet alkalmanként üríteni.

Több cég foglalkozik átvétellel, az ár kilogrammonként 30 és 60 forint között mozog. A makói szívvel egy év alatt 93 ezer 600 forintot lehet összeszedni.

A nemes célra fordítható összeg persze csak az egyik haszna a kupakgyűjtésnek, legalább ilyen fontos a környezetvédelem. A kupakokat bedarálják, majd újrahasznosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában