A rendőrök léptek közbe

2021.10.13. 08:30

Lökdösött, szidalmazott és megrúgott egy nőt

Érdemes óvatosnak lenni mostanában Makón, ugyanis egy zavarodott férfi többeket terrorizált. Kedden egy nőt meg is rúgott, a rendőrségnek kellett közbelépnie.

Munkatársunktól

A Szegedi utcai buszváró, a kedd hajnali inzultus egyik helyszíne. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Egy férfi támadt rá egy buszra várakozó nőre kedden hajnalban Makó belvárosában, a Szegedi utcán. A történteket nem maga az érintett mesélte el nekünk, hanem a húga, ő is csak név nélkül. A megtámadott nő ugyanis sokkot kapott, még délelőtt is folyamatosan zokogott.

A Szegedi utcai buszváró, a kedd hajnali inzultus egyik helyszíne. Fotó: Szabó Imre

Amikor az eset történt még sötét volt, az utcán nem tartózkodott szinte senki. A támadás céltáblájává vált nőt először akkor fenyegette meg a számára ismeretlen férfi, amikor a kerékpárját szerette volna lezárni.

Válogatott sértésekkel, emelt hangon szidalmazta őt, olyan dolgokat vágva a fejéhez, mintha ismernék egymást, és közben lökdöste. Az inzultus elszenvedője jelezte, nem tudja, miről van szó, ennek ellenére a zaklatás folytatódott.

Igazán durvává pedig akkor vált, amikor a nő a buszvárónál leült a padra, a férfi pedig vállon rúgta. Emiatt kisebb zúzódásokat szenvedett el. Közben volt, aki a nő védelmére kelt volna, de végül az vetett véget az egésznek, hogy kiérkeztek az értesített rendőrök. Elvitték a zavartan viselkedő férfit, és a nőtől is tanúvallomást vettek fel.

A közelmúltban lapunkhoz több, szerencsére kevésbé súlyos utcai bántalmazás híre is eljutott, feltehetőleg ugyanannak a férfinak a főszereplésével. Megkeresésünkre a rendőrségtől azt az információt kaptuk, hogy az eset után a férfit biztonsági intézkedés keretein belül a klinikára szállíttatták. A bántalmazás körülményeit a Makói Rendőrkapitányság vizsgálja.

A lapunknak nyilatkozó hölgy azért kérte, hogy írjuk meg az esetet, mert szeretne mindenkit figyelmeztetni.

– Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha mondjuk egy idős embert vagy egy gyereket támadott volna meg – mondta.

Másokat is inzultálhatott

Miután az esetről szóló cikket a legnagyobb közösségi oldalon megosztottuk, valósággal elárasztották a hasonló esetekről szóló beszámolók. Volt, aki azt írta, hogy őt is inzultálták, más azt, hogy tanúja volt hasonló esetnek. „Péntek délelőtt az egyik boltban vásároltam, amikor berohant az egyik munkába érkező dolgozó, hogy egy férfi megrángatta az utcán, nem csak őt, hanem másokat is! Valószinű ugyanaz a személy volt” – írta például az egyikük. „A Hagymaháznál, ismeretlen okból egy idős férfi a kerékpárját a feje felé emelve egy diákhoz akarta vágni. Ott a Hagymaház dolgozója szedte szét őket” – jelezte egy másik. Egy olvasónk hosszabb levelet is írt, amiben többek között az áll: „Engem is megrángatott a múlt héten, a Süti sarok előtt 11-kor fényes nappal, a járókelők előtt. Az az ember zavarodott, úgy viselkedett, mint egy elmebeteg, bár teljesen átlagosan nézett ki.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában