Már burkolnak

2021.10.19. 13:58

Jövőre már fogadják a gyerekeket a kisteleki minibölcsődében

A gyermeklétszám fo­­lyamatos emelkedése miatt júniusban kezdtek újabb, ezúttal 7 fős minibölcsőde építésébe Kisteleken, csoportszobával és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel.

Munkatársunktól

Az új kisteleki minibölcsőde november végére, december elejére készülhet el. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Sejben József, a kisváros óvodai és bölcsődei vezetője ezt augusztusban újságolta lapunknak, elmondva: a beruházásra 70 millió forintot nyertek pályázaton.

– Mostanra az épület külső részén elkészült a szigetelés és a vakolás, helyükre kerültek a nyílászárók, a szakemberek megépítették a tetőszerkezetet, de a cserepezés még hátravan – sorolta Sejben József. Azzal folytatta: belül is végeztek már a vakolással, a festéssel, je­­lenleg zajlik a burkolás, azt követi a szerelvényezés, például a villanykapcsolók beszerelése, jelenleg a vezetékek még kilógnak a falból. – Ha a szerelvényezéssel is elkészül a kivitelező, már csak a takarítás és a bútorok elhelyezése, az épület berendezése lesz hátra – közölte a vezető.

Az új kisteleki minibölcsőde november végére, december elejére készülhet el. Fotó: Kuklis István

November végére, december elejére elkészülhet a kisváros második minibölcsődéje – várhatóan akkor lesz a műszaki átadás-átvétel –, majd „futnak egy kört” a szakhatóságoknál, és be kell szerezni a használatbavételi engedélyt. Sejben József azt mondta, nem akar jósolni, de jövőre már biztosan fogadhatják a gyerekeket, akiket beírattak és felvettek az új bölcsibe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában