Csongrád-Csanád megye

2021.10.29. 18:03

Kiváló tanulóit díjazta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Ünnepélyes keretek között átadták a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Kiválósági díjait pénteken Szegeden. Az ország tizenhárom megyéjéből ötvenhárom fiatal érkezett, akiknek tanulmányi átlaga 4,8 és 5 közötti lett.

Varga Lilla

Szeged, 20211029. Kiváló tanulóit díjazta az Ágota. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gondoskodásában élő gyermekeket, akik valamilyen területen példaértékű munkát végeznek. Első alkalommal a jó tanulmányi eredmény elismerése volt a cél, ezért az előző tanév végén felhívást írtak ki az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolában tanuló diákjaik számára. Kérésük az volt, hogy, ha év végi tanulmányi átlaguk 4-es és 5-ös között van, küldjék el bizonyítványuk másolatát.

Kiemelt céljuk volt, hogy a jutalommal motiválják a családjukból kiemelt gyermekeket, általuk példát mutatva sorstársaiknak.

A Kiválóság díj felhívásukra háromszázhetvenkettő, a kritériumoknak megfelelő pályázat érkezett. Minden pályázó gyermeket díjaztak, ők egyszeri rendkívüli zsebpénzt kaptak.

Ilyen ösztönző programokra van most a leginkább szükség. Ne csak egy dicsérettel, egy biztatással, hanem valóban egy ösztönző jelleggel is képviseljük azt a szemléletmódot, amelyet mi már csaknem egy évtizede a szakellátásban az államtól átvett feladatokban igyekszünk megvalósítani – mondta Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója.

Kiváló tanulóit díjazta az Ágota. Fotó: Frank Yvette

– Azokat a gyermekeket is szeretnénk elismerni, akik aktívan részt vesznek közösségük életében, figyelmet fordítanak a környezetükben élőkre, segítik, támogatják őket – fogalmazott a főigazgató. A pályázati lehetőséget jövőre is meghirdetik, de a díjazottak körét bővítik. A kiváló tanulók mellett figyelmet fordítanak a tehetséges gyermekekre, akik valamilyen sportágban, művészeti tevékenységben kiemelkedően teljesítenek. Csongrád-Csanád megyéből három tanulót díjaztak, köztük Mihály Tifanit, aki nyolcadik osztályos és Ásotthalmon, a Kiss Ferenc Általános Iskolába jár. Kiváló, azaz 5-ös tanulmányi átlagot ért el.

– Szociális és gyermekvédelmi szakasszisztens szeretnék lenni. Az a célom, hogy segítsek a problémás gyerekeken, szebbé tegyem a jövőjüket. Szeretném megmutatni számukra, hogy igenis vannak még csodák – tette hozzá Tifani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában