Létszámot és kapacitást bővíthetnek

2021.10.12. 11:59

Milliárdok munkahelyekre

– A munkavállalói létszám növelésére és a kapacitások bővítésére vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások 13,7 milliárd forintos keretösszeg erejéig – jelentette be Bodó Sándor.

delmagyar.hu

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján elmondta, a forrásokat azok a vállalkozások igényelhetik, amelyek Magyarország kevésbé fejlett régióiban, vagyis Budapesten és Pest megyén kívül működnek. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy működő vagy újonnan létrehozott telephelyükön legalább 3, legfeljebb 25 dolgozóval bővítik a foglalkoztatottak számát augusztushoz képest.

– Egy munkavállalóra maximum 4 millió forintot igényelhető, a dolgozó bérköltségét 8 hónapig finanszírozzák a program keretében, de a pályázónak vállalnia kell, hogy még további 8 hónapig foglalkoztatja a felvetteket. A támogatás maximum bruttó 309 ezer forint havi jövedelmet és az ahhoz kapcsolódó szociális hozzájárulási adót fedezi – részletezte Bodó Sándor.

A vállalkozás a bérköltség 30 százalékának megfelelő összeget fordíthatja eszközbeszerzésre, de ha a pályázat segítségével alkalmazott új munkaerő regisztrált álláskereső, az átalány 35 százalékra, bizonyos esetekben 40 százalékra emelkedik.

A program a számítások szerint 4000 embernek segíthet a munkába állásban.

 

A pályázat részleteiről az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján, a munka.hu oldalon és az ofa.hu portálon tájékozódhatnak.

Budainé Kovács Zsuzsanna, a Magyar Államkincstár informatikai elnökhelyettese a sajtótájékoztatón elmondta, a pályázatra jelentkezni a kincstár oldalán december 31-ig, a keret kimerüléséig lehet. Fontos, hogy a kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

A bértámogatás 60 százalékát előlegként fizetik ki az elbírálást követően gyakorlatilag azonnal. A nyertes pályázónak 90 napja van új munkavállalót felvenni, majd ennek igazolását követően a megítélt bértámogatás fennmaradó részéhez is hozzájuthat. Az elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy maximum 60 napon belül feldolgozzák a benyújtott kérelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában