Ritka, hogy így olddódjon meg egy dolog

2021.10.30. 12:25

Olyan történt Magyarcsanádon, ami sehol máshol

Ha valaki közösségi oldalán megoszt egy képet arról, milyen kárt szenvedett el rongálás miatt, és kéri az ismeretlen tettest, hogy jelentkezzen, a válasz általában néma csend. Magyarcsanádon most ennek az ellenkezője történt, miután valaki meggyújtotta a műfüves focipályát.

Szabó Imre

A polgármester fotóján jól látszanak a tűz nyomai. Fotó: Farkas János

Keresetlen szavak kíséretében osztott meg néhány képet Magyarcsanád polgármestere, Farkas János a falu megrongált műfüves labdarúgópályájáról. A képeken annak az eredménye látszik, hogy valaki az egyik palánk tövében összegyűjtötte a száraz faleveleket és meg­gyújtotta. A lángok miatt a műfű egy nagyobb területen kiégett és megperzselődött a palánk is. Egy lapunk által megkérdezett szakember azt mondta, szerencse, hogy nem égett le az egész, hiszen az anyag, amiből mindez készült, gyúlékony.

A polgármester fotóján jól látszanak a tűz nyomai. Fotó: Farkas János

A polgármester a fotók mellé többek között azt írta, reméli, jelentkezik majd a tettes, de ha nem, valószínűleg akkor is előkerül, hiszen az általános iskola egyik térfigyelő kamerája az érintett területet is látja. Ilyen felhívás gyakran jelenik meg a legnagyobb közösségi oldalon egy-egy rongálás után, a reakció pedig általában néma csend. Most azonban nem ez történt, nem sokkal a fotók nyilvánosságra kerülése után jelentkeztek az illető szülei – merthogy kiskorúról, egyébként nem helybeliről van szó – és elnézést kértek, illetve önként felajánlották, hogy megtérítik a kárt.

Farkas János azt mondta, a szülőket tiszteli, amiért vállalják a felelősséget és erre tekintettel eltekint a rendőrségi feljelentéstől is. A fiatalember egyébként állítólag egyszerűen azért gyújtott tüzet, mert amíg társai fociztak, ő a pálya szélén fázott és melegedni szeretett volna egy kicsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában