Hódmezővásárhely

2021.10.19. 14:30

Őzgidát gázoltak Vásárhely belterületén

Állapotából ítélve azonnal szörnyethalt az az őzgida, amelyet Vásárhelyen a Nagy András János utcán ütöttek el múlt héten.

Munkatársunktól

Azonnal elpusztulhatott a városon belül elgázolt őz. Illusztráció: Szakonyi Péter/MW

Fotó: Szakony Attila

A tetem talán napokig is a Kása erdőben haladó kerékpárút és az út közötti füves területen hevert. Éppen csak beljebb az ott közlekedő autóktól. Ahogy lapunknak Oláh Tibor, a Hód-Mező Vadász Egyesület hivatásos vadásza elmondta: telefonon értesítették őt a történtekről, és amint tudta, elszállította a fiatal, úgy féléves körüli állatot. De úgy tudja, akkor már talán két napja az út szélén hevert. Az általa felügyelt külterületen, többek között például a Paléi részen vagy a Bodzási útnál zömében a rendőrség értesíti őt vadbaleseteknél. Így tulajdonképpen a nap bármely szakaszában, azonnal a helyszínre megy, és elszállítja az elütött állatot. Sajnos gyakran csak véletlenül bukkan rá, amikor ütközés után az autósok a hivatalos szervek értesítése nélkül elhajtanak. Belterületen ritka az ilyen eset, városi részen egyébként minden elhullott állatot az ebbefogó szállít el a helyszínről. Az őzgidáról a vásárhelyi munkatárs is értesült végül, de ő is csak jóval később – mondta.

Azonnal elpusztulhatott a városon belül elgázolt őz. Illusztráció: Szakonyi Péter/MW

Ha ugyanis a balesetben érintett nem jelenti a történteket akár a rendőrségnek, a közterület felügyeletnek, netán az ebbefogónak, időbe telhet mire a hivatalos szervekhez eljut az információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában