Szeged

2021.10.25. 15:46

Új gyár- és irodaépülettel bővült a Naturtex – fotók

150 új munkahelyet teremtett a Naturtex Kft. és leányvállalata, az NTT Manufacturing Kft., miután 3,8 milliárd forintból új gyártóüzemet hoztak létre a magyar kormány támogatásával. Az épület átadóján Szijjártó Péter külügyminiszter jelezte, a Naturtex éves kapacitása 40 százalékkal növekszik a beruházás révén.

Kiss Anna

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Összességében 3,8 milliárd forintos fejlesztést valósított meg a Naturtex Kft. és leányvállalata, az NTT Manufacturing Kft. a magyar kormány 1,4 milliárd forintos támogatásával. A Kereskedő közben megépített új gyártóüzemmel és irodaházzal 150 új munkahely jött létre. Az új gyár- és irodaépületet hétfőn adták át, az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki elmondta, több mint 10 ezer négyzetméternyi új gyárterületet alakítottak ki, valamint megújult a meglévő 4,5 ezer négyzetméter is, a gyártósorokat pedig a világon elérhető legmodernebb technológiákkal látták el.

Hozzátette, ennek köszönhetően a Naturtex éves kapacitása 40 százalékkal növekszik majd.

A miniszter szerint a kormány válságkezelő stratégiájának sikerét jól bizonyítja, hogy idén már a második negyedévben 18 százalékkal nőtt a gazdaság, ekkora növekedésre a kommunizmus bukása utáni időszak óta nem volt példa. Megjegyezte, idén nyárra elértük a 2019-es gazdasági teljesítményt, a sikerben pedig nagy szerepe van a vidéki, családi vállalkozásoknak, amelyek versenyképes termékeket állítanak elő, komoly export árbevételük van és nemzetközi térhódítást végeznek.

 

Szijjártó Péter megjegyezte, ilyen vállalat a Naturtex is, amely a olyan beruházástámogatási programban vett részt, amelyet a legnehezebb időszakban indított a kormány, és amelyben a cégeknek vállalniuk kellett a fejlesztés mellett a munkavállalók megtartását is.

Közölte, a megyében 30 ilyen beruházás van, amellyel 4700 új munkahely jön létre.

 

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő az átadón arról beszélt, hogy szegediként büszke a cégre, amely időközben középvállalattá nőtte ki magát, és arra is, hogy az induláskor olyan ágazatot választottak az alapítók, amely a világ fejlettebb országaiban is leszállóágban volt, mégis sikeres tudott lenni. Kiemelte, ehhez óriási bátorság kellett, ahogyan ahhoz is, hogy a pandémia alatt ilyen beruházást valósítson meg a Gellért család, amely hazai szinten is példaértékű generációváltást hajtott végre, hiszen az édesapa jó állapotban, jó időben adta át a céget két fiának.

Gellért Ákos, a Naturtex Kft. alapító tulajdonosa közölte, az 1989-ben létrehozott cég életében nagy lépés a mostani fejlesztés, amely már a második generáció sikere.

Hangsúlyozta, büszke a 15 éves közös munkára, amelyet a fiaival valósított meg. Ismertette a cég történetét is, miszerint már több mint 30 éve dolgoznak azon, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsák vásárlóik számára. 2006 óta 100 százalékban családi vállalkozásként működnek a hazai ágyneműipar meghatározó szereplőjeként. Termékeiket a világ több mint 40 országába exportálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában