Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság

2021.10.28. 12:42

Útfelújításokról is döntöttek Szegeden

Csütörtökön összeült a szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottsága. A képviselők döntöttek egyebek mellett arról, hogy nem kérnek közterület használati díjat a Szetávtól.

S. Z.

20210131 Szeged városháza fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kuklis István

A távhőcég most kapcsolja össze a Tarján VI-os hőkörzetet a Tarján VII-essel. Ezért szükségük volt egy 20 négyzetméteres területre a József Attila sugárúton. A kicsivel több mint egy hónapos időszakra alapesetben 123 ezer forintot kért volna az önkormányzat, ezt nem kell most kifizetnie a Szetávnak. Ugyanez a helyzet egy 306 négyzetméteres területtel az a Bölcsőde és az Űrhajós utcáknál.

Azért 490 ezer forintot kellett volna fizetni, de azt is elengedte a város, ami egyébként nem csoda, hiszen a Szetáv száz százalékban szegedi tulajdonban van.

Módosították Szeged Építési Szabályzatát is, mert változott az ezzel kapcsolatos törvény. Ennek az a lényege, hogy ha valaki épít egy társasházat, akkor lakásonként minimum egy parkolóhelyet köteles kialakítani. Ezzel a város keze most fogva van, mert korábban megtehették volna, hogy több parkolóhely kialakítását írják elő az építtetőnek.

Döntöttek arról is, hogy felújítják a Hosszútöltés utca Sándorfalvi út felőli 209 méteres szakaszát 35 millió forintból. Ezen kívül jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Csongrádi sugárút és a Kecskeméti utca kereszteződésében, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés.

Ezt a Magyar Közúttal közösen fizetik, fejenként 22 millió 500 ezer forintot.

Végül pedig arról volt szó, hogy drágább lesz a Kereszttöltés utca burkolatának a felújítása, mert kiderült, hogy a mostani nem szabványos. Ezért a tervezett nettó 71 millió forint helyett 106 milliót kell költeni a felújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában