Elkezdték a faosztást

2021.11.30. 15:34

61 családnak segít téli tüzelővel a makói Givaudan

Ezekben a napokban 61 makói család kap egyenként 5 mázsa tűzifát a Givaudan Hungary Kft. helyi üzemének jóvoltából. Kedden ott voltunk, amikor az első szállítmányt házhoz vitték a Bercsényi utcában.

Szabó Imre

– Ez nekünk nagyon nagy segítség

– mondta Sztojkó Lászlóné, akinek a kapuja elé a teherautó leborította az első adag tűzifát kedden kora reggel. Mint megtudtuk, a kis házban összesen négyen laknak. Két kályhát fűtenek fával, egyet szénnel, és az adományként most kapott mennyiséggel nagyjából december közepéig tudnak majd fűteni.

Sztojkóék háza elé érkezett meg az első szállítmány. Fotó: Szabó Imre

Az adományosztásról Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a Givaudan hosszú ideje segíti a gyár környékén lakókat télidőben tűzifával. A cég idén 1,3 millió forintot adott át a város alapítványának, ami több, mint a korábban biztosított összegek, ráadásul a kiszállítást végző helybeli cég, a Bartal Trans is ingyen vállalta ezt a munkát. A pénzből összesen 61 családnak jut 5-5 mázsa tüzelő. Azt, hogy kik kapjanak belőle, az Egyesített Népjóléti Intézmény szakembereinek bevonásával döntötték el.

Karkas Mihály, a Givaudan makói gyárának igazgatója azt mondta, már az üzem indulásának évében eldöntötték, hogy igyekeznek segíteni a közelben élőkön. A faosztást 2015-ben kezdték el, de ezen kívül is sok mindennel kiveszik a részüket a társadalmi felelősségvállalásból. Rendszeresen támogatják például az Angyalsóhaj Alapítványt, a Vöröskeresztet, a nagycsaládosok helyi egyesületét, idén pedig futóversennyel járultak hozzá egy mobil fogászati szék vásárlásához, illetve segítették az átmeneti otthont építő alapítványt is.

– Hálásak vagyunk a Givaudan támogatásáért

– mondta az érintett körzet önkormányzati képviselője, Varga Ferenc alpolgármester. Azt is elmondta, hogy az önkormányzat is nagy mennyiségű, a rászorultaknak szétosztható tűzifát halmozott fel, és ők így akár másfél-két hónapot is átvészelhetnek a leghidegebb évszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában