A Klímanócskák program az ELTE-n

2021.11.08. 12:30

A Klímanócskák program az ELTE-n

A száz legjobb pedagógiai program közé válogatta az Edison100 zsűrije a vásárhelyi Klímanócska projektet, majd a fenntarthatóság kategóriában a kiemelkedő nyolc közé kerültek szeptember második felében.

Munkatársunktól

Fotó: Klímanócskák

A szervezők már akkor jelezték, hogy a kiválasztott programokat szeretnék megismertetni az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar hallgatóival. Az alulról jövő, innovatív kezdeményezések ugyanis olyan jövőbarát módszereket alkalmaznak, amelyekkel élménnyé válhat a tanulás. Bozókiné Szabó Ildikó, a Klímanócskák alapítója a napokban bemutatta komplett óvodai, a környezetvédelmi érzékenyítést hangsúlyozó programját.

Fotó: Klímanócskák

Az egyetem hallgatói a játék pszichológiája és pedagógiája tantárgy kereteiben választják ki az idei Edison-listáról azokat, akikkel az őszi szemeszterükben együtt dolgoznak.

A félévi beszámoló a közös munka tapasztalatain túl egy játékötlettel is kiegészül, amely az adott szervezet módszertanán alapul. Ahogy Bozókiné Szabó Ildikó hangsúlyozta: céljuk, hogy a gyerekek azon képességeit fejlesszék, amelyek a jövőben felértékelődnek. Fontos fel­adat, hogy a gyerekek tudását az intézményes kereteken túl is fejlesszék. A világ jövőjét határozhatja meg, hogy mernek-e majd a kreativitásukra támaszkodva alkalmazkodni a kihívásokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában