Szeged

2021.11.10. 19:44

Átadták a „Szeged Szakképzéséért” elismeréseket a Vedresben – Galéria

Ünnepélyes keretek között átadták a „Szeged Szakképzéséért” díjat a Szegedi SZC Vedres István Technikum dísztermében szerdán. A tavalyi évben bekövetkezett járványhelyzet nem tette lehetővé az esemény megszervezését, ezért idén a 2020. és a 2021. évi kitüntetettek együtt vehették át az elismeréseket.

Varga Lilla

A „Szeged Szakképzéséért” díjat 2016 óta adják át azzal a céllal, hogy megköszönjék azoknak a cégeknek, oktatóknak, diákoknak, illetve munkatársaknak a munkáját, akik a szakképzésért kiemelkedően sokat tesznek.

– Lehet, hogy az iskolák falain belül az intézmény vezetője megdicséri az adott technikai dolgozót, a diákot elismerik egy versenyen, de amikor az illető a saját iskolája, vagy városa előtt megkapja az elismerést, mindig kiemelkedő – mondta lapunknak Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Tavaly a pandémia miatt nem adták át az elismeréseket, csak értesítették a díjazottakat. Idén azonban korlátozások mellett a tavalyi díjazottaknak is átadták az emlékplakettet. A rendezvényen a Szegedi Szakképzési Centrum jelenlegi és volt diákjai táncokat adtak elő, énekeltek, verseket és prózákat szavaltak. Összesen 24 elismerést osztottak ki. Egy diák, egy cég, valamint oktatók, vezetők, gazdasági és technikai dolgozók munkásságát ismerték el.

– Minden díjazottat az adott iskola vezetése, vagy az oktatói testület terjeszt fel a díjra. Ők látják a mindennapi munkájukat, illetve azt, hogy ki az, aki szívét-lelkét beleteszi a feladatokba. Az oktatók esetében az innovatív oktatási szemléletüket, hozzáállásukat, személyiségüket, a diákoknál pedig a versenyeredményeket veszik figyelembe a felterjesztésnél – hangsúlyozta a főigazgató. A gála hangulatú rendezvényt egy állófogadással zárták, melyen a kitüntettettek szeretteik társaságában ünnepeltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában