Makó

2021.11.09. 10:58

Az Ardics utcai járda felújítását hiányolják

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Amint korábban a Délmagyarország beszámolt róla, javában folynak a makói járdaprogram idei munkálatai. Ahogy az ilyen esetben általában lenni szokott, az érintett utcák lakói és az arra járók örülnek a fejlesztéseknek, a többiek, a programból egyelőre kimaradók azonban természetesen kevésbé.

Olvasónk, Baloghné Ágnes az utóbbi kategóriába tartozik. Szerkesztőségünknek küldött levelében azt írta, az Ardics utca egy nagy személy- és teherforgalmat lebonyolító főútvonal.

Ennek ellenére a Czuczor utca és a Nagyér-csatorna között egyik oldalon sincs normális állapotú járda. A páros oldal is rossz, de még elfogadható, ellenben a páratlan oldal több része balesetveszélyes és majdnem járhatatlan.

– Nem értem, hogy ez a szakasz miért marad ki minden évben. A Kölcseyn már mindkét oldalt új járda van. Mikor újítják fel végre? – kérdezte. Hozzátette, hogy nem abban a körzetben lakik, de gyakran jár arra, és látja, hogy például a gyerekek kénytelenek az úton biciklizni.

Így néz ki a nagy forgalmú főútvonal melletti járda egy rosszabb szakasza.
Fotó: Szabó Imre

A járdát mi is megnéztük a kérdéses szakaszon.

Van, ahol tényleg katasztrófa, hepehupás, repedezett, a fű is kinőtt a rései közt, de vannak járható szakaszai is.

A körzet önkormányzati képviselője, Gáspár Sándor azt mondta a Délmagyarországnak, hogy eddig elég szűkös volt a keret, az Ardics utcai járda ráadásul szélesebb a többinél, és ha azt tervezték volna be, másutt már nem maradt volna kapacitás a felújításra. Ám jó hírt is mondott. – Jövőre több lesz a lehetőség, így az említett szakasz egy részét is érintve az Ardics utca Kolozsvári és Róka utca közti része elkészülhet – mondta. Hozzátette, a kerületben azért vannak az Ardics utcainál sokkal rosszabb állapotú járdák is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában