Szeged

2021.11.17. 18:24

Az Oskola utca felújításán vitatkoztak

Közgyűlés lesz pénteken Szegeden, ezért előtte a héten összeülnek a városi bizottságok. Szerdán a legnagyobb vita a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottság ülésén volt, ahol az Oskola utca felújításán és a szegedi parkolási helyzeten vitáztak a képviselők. A költségvetésben pedig megjelent a kormány csaknem kétmilliárdos Szegednek szánt kompenzációja.

Suki Zoltán

20211020 Szeged Az Oskola utcai munkálatok hiányosságára panaszkodik a vendéglő tulajdonosa. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Összeült szerdán a Szegedi Közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága, mert pénteken délelőtt összeül a közgyűlés is. A képviselők egy sor napirendet megszavaztak, de előtte egy kisebb vita alakult ki. A fideszes Tápai Péter és Halkó Pál vitatkozott Nagy Sándor és Kovács Tamás alpolgármesterekkel az Oskola utca felújításán és a szegedi parkolási helyzeten.

A fideszes képviselők szerint tarthatatlan, hogy az Oskola utcát gyakorlatilag elzárták a forgalomtól a felújítás idejére, amivel komoly károkat okoztak a kereskedőknek.

Tápai Péter és Halkó Pál a környék felújítását is kritizálta. Azt mondták, hogy semmi értelme annak, hogy teljesen kitiltsák a belvárosból az autókat, és elvegyék a parkolóhelyeket. Halkó Pál arról beszélt, hogy nem csak a biciklis közlekedést kellene előtérbe helyezni. Szerinte az autósokat nem lehet kihagyni a fejlesztésekből, mert Szeged belvárosa alkalmas a vegyes közlekedésre, és „sosem lesz élhető”, ha nem engedik be az autókat. Nagy Sándor és Kovács Tamás szerint az Oskola utcai üzlettulajdonosok jól járnak a felújítással, hiszen utána sokkal több helyük lesz fogadni a vendégeket. A két alpolgármester azt is mondta, hogy egyre több nagyvárosban jellemző a növekvő kerékpáros közlekedés, ők is ezt tartják szem előtt.

Ezen kívül szó volt még arról, hogy több városi tulajdonú cégnek is folyószámlahitelre lesz szüksége a jövő évi működéshez, amihez a közgyűlés jóváhagyása kell.

A társaságok közül a Szegedi Távfűtő Kft. 200 millió forinttal emelné a hitelkeretét, a Szegedi Közlekedési Kft. pedig az idén megemelt összegű, 800 millió forintos hitelkeretét használná fel jövőre is.

Ezen kívül már szerepel a költségvetésben az a csaknem 2 milliárd forint, amit Szeged kapott a kormánytól a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés kompenzálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában