a 2019 őszétől született gyermekek kapták

2021.11.13. 19:18

Babafákat ültettek Derekegyházon

A 2019 novembere óta született gyerekek csemetéi a falu főútja és a kerékpárút közötti területet díszítik.

Munkatársunktól

Fotó: Kovács Erika

Derekegyház főutcáján 26 babafát ültettek el a szülők, nagyszülők szombaton délután. A vírushelyzet miatt a 2019 őszétől született gyermekek kaptak most fát. A nagyobbak már saját maguk is segítettek kis homokozólapátjaikkal a szüleiknek.

- Lakossági kezdeményezésre 2015-ben indítottuk útjára a babafaprogramot. A 2014. január 1-je óta született gyermekeket ajándékozza meg az önkormányzat egy fával és a nevüket, születési dátumukat tartalmazó táblával – mondta Borbás Tamás, Derekegyház alpolgármestere.

A babafákat eddig a malom mellett, a Köztársaság téren ültették el.

- Ott már 70 fánk van. A szülők törődnek a fákkal. Vannak olyan családok is, akik virágokkal ültették körbe a gyermekük csemetéjét. Mivel a terület betelt új helyet jelöltünk ki a fáknak. Több alternatíva is felmerült, végül úgy döntöttünk, hogy a főutunk és a kerékpárút közötti területre kerüljenek az új csemeték. Most 20 hársfát és 6 somfát ültettek a családok.

Tavaly ősszel, a vírushelyzet miatt elmaradt a babafaültetés. Így szombaton a 2019 novembere óta született gyerekek kaptak fát. A nagyobbak segítettek is a szüleiknek a kis homokozólapátjukkal, locsolójukkal.

A Györgyi család nem is egy, hanem két fát is ültetett, ugyanis ikreik születtek 4 hónapja, Luca és Kata.

- Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a babafa-programot. Együtt cseperednek majd a gyerekekkel, szeretettel fogjuk gondozni a kislányaink fáját – mondta a babák édesanyja, Györgyiné Varga Katalin.

- Az, hogy ma 26 kisgyermeknek ültettünk fát, ez a település- és a családok életében is fontos pillanat. Nagyon szép kezdeményezésnek tartom, gratulálok a derekegyháziaknak! Azt javaslom, minél több település éljen ezzel a lehetőséggel – mondta Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter-helyettes, aki több családnak segített is a faültetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában