Több mint száz versenyzőt köszöntöttek Szentesen

2021.11.14. 12:18

Büszke a város a sportolóira – Fotók

A „nemzet sportvárosa” címhez méltóan idén sem feledkezett meg legjobbjai elismeréséről Szentes. A kiváló sportolók több magyar bajnoki címet és helyezést is hazahoztak idén a városba, teljesítményüket a városi sportcsarnokban rendezett ünnepi díjkiosztón ismerték el.

Majzik Attila

Kiváló sportolók köszöntése Szentesen. Fotó: Kárpáti Lajos

Fotó: Kárpáti Lajos

Szentesen harminc sportágban, közel negyven egyesületben mintegy ötezer sportoló edz és versenyez hétről hétre. Az ő kiemelkedő teljesítményüket ünnepelték hétvégén a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezett Sportolói díjkiosztó ünnepségen, ahol a város elöljárói mellett Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista, valamint Nagy Zoltán, a sepsiszentgyörgyi városi kabinetiroda sport és művelődési vezetője is részt vett.

– Rendkívül fontos, hogy egy ilyen kisvárosban hogyan alakul a sport helyzete, fejlődési lehetőségei. Meg kell teremteni a szabadidős- és a versenysport összhangját, egyensúlyát – emelte ki az eseményen Farkas Sándor, agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője.

Szabó Zoltán polgármester köszöntőjében arra tért ki, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítja a sportoláshoz szükséges feltételeket. A városvezető kiemelte, hogy a sportegyesületek működése a közösségek összekovácsolásához is nagyban hozzájárul, erre pedig nagy szüksége van a városnak. Hozzátette, a sport-ágazatban is terveznek fejlesztéseket, ezek közül egy új edzőcsarnok megépítését emelte ki a polgármester.

A sportolói díjak átadása után a sportágában és egyesületében kimagasló sportolókat köszöntötték, a címet Tasic Nenad, a Szentesi Kosárlabda Klub játékosa, Ásós Zsolt, a Szentesi Farkasok Kézilabda Club sportolója és Ormai Zoltán, a Szentesi Kinizsi SZITE labdarúgója vehette át. Az év különdíjait is átadták, a 2020. év „Év sportolója” elismerést Váradi Krisztina, a Maximus SE versenyzője, a 2020. év „Év csapata” díjat a Szentesi Tekézők Sportegyesületének ifjúsági csapata, a 2020. év „Év utánpótlás edzője” címet Dr. Rébeli-Szabóné Vincze Edit és Dömsödi Ferenc, a 2020. év „Év edzője” címet Benkő Márta és László Csaba kapta meg, a 2020. év „Életműdíját” pedig Benedek Tibor Zoltán vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában