4,8 milliót költ rá a város

2021.11.11. 15:00

Fallal védenek egy makói házat a parkoló zajától

Zajvédő falat épít a makói önkormányzat 4,8 millió forintból egy belvárosi parkoló mellé, egyetlen ingatlan lakóinak érdekében. Ugyanazokról van szó, akik miatt annak idején az extrémsport-pályának költöznie kellett.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Aki a makói Hollósy Kornélia utcai parkolónál jár ezekben a napokban, különös építkezést láthat: az autópályák mentén megszokott zajvédő falat emelnek a parkoló, illetve a kettő közül az egyik szomszédos lakóház közé.

A városháza a beruházással kapcsolatos közleményben azt írta, a falat „lakossági megkeresést követően, az önkormányzat műszaki kollégáival egyeztetve” építik. A tájékoztatóból az is kiderül, az önkormányzat és a rendőrség felé több lakossági jelzés és megkeresés érkezett a területtel kapcsolatban amiatt, hogy fiatalok a kijárási korlátozásokat követően rendszeresen keresték, keresik fel a város köztereit. A parkolót illetően egyébként szerkesztőségünkhöz is jutott el panasz, mondván, ott bőgetik a motorokat, hangoskodnak esténként.

Az önkormányzati közlemény szerint a szóban forgó parkolót ráadásul a fürdő bővítését követően több száz autó fogja igénybe venni.

„A most kialakításra kerülő zajvédő fal reményeink szerint biztosítja a környező ingatlanok zajterhelésének csökkentését, ezáltal a környéken élő lakosok kéréseinek és a fiatalok zavartalan szabadidő-eltöltésének is eleget tudunk tenni”

– zárul a közlemény.

Akinek a helyszín és a történet ismerős, az nem téved: tizenöt évvel ezelőtt ugyanennek a háznak a lakói miatt volt kénytelen elköltözni erről a területről a makói extrémsport-pálya. Mint akkoriban megírtuk, a tulajdonos már a megnyitáskor egy óriási, a pályáról is jól látható tiltakozó táblát állított fel a kertjében. Később hiába tett meg mindent a területet üzemeltető Közművelődési Kht. a gördeszkák, BMX-kerékpárok okozta zaj csökkentése érdekében, a tiltakozást addig folytatta, míg be nem zárt a pálya. Aztán megpróbálták az Aradi utca végén, majd a Maros-parton, végül a volt Bajza-iskola udvarán újranyitni, de ezeken a helyeken nem sikerült működtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában