Bordány

2021.11.13. 13:03

Három főt díjazott az ifjúsági önkormányzat

Az ifjúsági önkormányzat legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy szakítva az eddigi hagyományokkal az idén nem az ifjúsági napon, hanem a közelmúltban megrendezett születésnapi rendezvényén adja át az általa alapított elismerést.

Munkatársunktól

A három díjazott – középen – „Bordány Ifjúságáért” díjat vehetett át. Fotó: Gyuris János

Fotó: Gyuris János

Tavaly a vírushelyzet miatt el­maradt a Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat huszadik, jubileumi születésnapja, ezért idén szerveztek egy nagy bulit a fiatalok. Az ifjúsági ön­­kormányzat korábban úgy döntött, ezen adják át az általuk alapított „Bordány Ifjúságáért” díjat, a huszonegyedik születésnapon már nem is egyet, hanem hármat.

A születésnapi bulin a megnyitót és a köszöntőt követően az est házigazdája felolvasta a határozatokat, majd a díjazottak a nevük elhangzását követően léptek fel a színpadra. Az elismeréseket ünnepélyes keretek között Vida Patrícia ifjúsági polgármester és Czékus Péter ifjúsági képviselő adták át.

A három díjazott – középen – „Bordány Ifjúságáért” díjat vehetett át.
Fotó: Gyuris János

Gál Ervin 2008-tól 2011-ig volt ifjúsági polgármester. Rend­­szeres résztvevője, segítője a civil szervezetek által szervezett programoknak. If­­júsági polgármestersége mellett a Kulturális és Szabadidős Egyesület tagjaként rendszeresen önkénteskedett, és azóta is folyamatosan segíti, támogatja a fiatalok és közösségei elképzeléseit.

A másik díjazott, Masir Norbert is ifjúsági polgármester volt. Ifjúsági referensként is dolgozott a települési önkormányzatnál, jelenleg is a Kulturális és Szabad­idős Egyesület alelnöke. Külső tagként ő képviseli az if­­júsági önkormányzatot a település Egészségügyi, Szociá­lis és Ifjúsági Bizottságában.

Ugyancsak a „Bordány Ifjúságáért” díjjal ismerték el a fia­­tal képviselők Lajkó Bálint tevékenységét, aki gyerekkora óta önkénteskedik, részt vesz a település ifjúsági közéletében. Rendszeres résztvevője, segítője a civil szervezetek által szerve­zett programoknak. Segíti, tá­­mogatja a civil szervezetek pénzügyi adminisztrációját, ezenfelül a Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség elnökségi tagja, hosszú ideig az Egérház Alapítvány önkéntes munkatársa is volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában