A közösségi tér a város szélén épülhet fel

2021.11.03. 13:10

Így néz majd ki a makói honvédelmi sportközpont – Fotó

Átadta a makói önkormányzat az államnak azt az újvárosi területet, amelyen megépülhet a honvédelmi sportközpont. A 650 milliós beruházást teljes egészében az állam finanszírozza – az építkezés leghamarabb jövő tavasszal indulhat.

Szabó Imre

A látványterv szerint így fog kinézni a honvédelmi sportközpont. Fotó: DM

Újabb lépéssel került közelebb a megvalósuláshoz a makói honvédelmi sportközpont: legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete együttműködési megállapodást kötött a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel, amelynek lényege, hogy az önkormányzat területet biztosít a beruházáshoz. Ez Újvároson, a hamarosan megépülő Rákosi úti körforgalom szomszédságában, az ipari park szélén található. Fontos szempont volt, hogy jól megközelíthető legyen busszal és kerékpárral is, valamint hogy ne zavarja a városban élők nyugalmát.

Mint korábban megírtuk, Makó három hasonló területet ajánlott fel az építkezésre, ezek közül választották ki szakemberek bevonásával még a nyár elején azt, ahol felépülhet a létesítmény. Mintegy 8 ezer négyzetméteres önkormányzati ingatlanról van szó, melyen kialakíthatják az 1653 négyzetméter alapterületű hasznos, küzdőtérrel és fedett lőtérrel, kiszolgálóhelyiségekkel és oktatótermekkel rendelkező, 75 fő befogadására alkalmas, kétszintes multifunkcionális sport- és szabadidős komplexumot.

A látványterv szerint így fog kinézni a honvédelmi sportközpont. Fotó: DM

Azt, hogy az ország 16 ilyen épületegyüttese közül az egyiket a Maros-parti városban húzzák fel, már korábban megírtuk. A 650 milliós beruházás teljes egészében állami forrásból valósul meg, a város csak a közművesített területet adja hozzá. Információink szerint a szerződéskötést követően rövidesen kiírják a közbeszerzési eljárást – ezt a közbeszerzési értesítőben még nem láttuk. Ha minden jól megy, decemberre meglesz a kivitelező, jövő tavasszal pedig az ünnepélyes alapkőletételt követően indulhat a munka.

Ez a létesítmény lesz Makó legújabb közösségi tere. Nem csupán sport- és szabadidős célokra lehet majd használ- ni, hanem akár oktatótérként is. Az ülésen ugyancsak elhangzott, hogy a létesítmény teljes egészében állami beruházásként valósul meg, és miután elkészül, a fenntartója is az állam lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában