Szentes

2021.11.17. 17:03

Játékot visznek a tanulásba

Négy iskola fogott össze a „Digitális környezet a köznevelésben a Református Egyházközség által fenntartott oktatási intézményekben” című projektben, hogy a tanórákba emeljék a digitális módszertant.

M. A.

Lego az oktatásban - elõadás a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A Kiss Bálint Református Általános Iskola mellett a programban közreműködött a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola, valamint az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is.

– A pályázat a digitális módszertan népszerűsítését, oktatásba emelését célozta. Minden résztvevő iskola készített egy digitális fejlődési tervet, ebben mértük fel, hogy hol tartunk ezen a téren – tájékoztatott Karikó-Tóth Tibor, a szentesi Kiss Bálint iskola igazgatója.

Lego az oktatásban – elõadás a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában. Fotó: Majzik Attila

– Az alsósok a Lego Matekkal ismerkedtek, a felsősök pedig a Lego Story Starterrel és a Lego Robottal dolgoztak. Azt reméljük, hogy ez a folyamat nem ér véget, meg szeretnénk találni azokat a helyeket, ahol tudjuk használni az itt megismert módszereket – tette hozzá az igazgató.

Az említett programokat az iskola pedagógusai, Nagypál Julianna, Baranyiné Kósa Ágnes és Niethammer Zoltán mutatták be.

– Fontos szempont volt a játékosítás, főleg a kicsiknél. Heti gyakorisággal foglalkoztunk a Lego Matekkal, illetve péntek délutánonként gyakoroltunk. A gyerekek nagyon élvezték ezeket a foglakozásokat, amiknek az volt a célja, hogy az eszközhasználattal a valós megértést is el tudjuk érni – számolt be Nagypál Julianna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában