Helyi közélet

2021.11.16. 11:59

Látványos bemutatókkal csábítanak a Kossuthba

Pályaválasztási nyílt napot tartottak az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában. Nagy érdeklődés övezte a hétfői eseményt, melyen szülők és diákok egyaránt nagy számban vettek részt. Bepillantást nyertek a gyakorlati képzésekbe, valamint átfogó képet kaptak a továbbtanulási lehetőségekről.

Varga Lilla

Az egészségügyi és a kreatív ágazatra egyaránt sokan kíváncsiak voltak a nyílt napon. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A szakmai és továbbtanulási lehetőségekről kaptak tájékoztatást a szülők az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában tartott nyílt napon. A tanulók számára érzékenyítő foglalkozásokat szerveztek, míg a gyakorlati tantermekben látványos bemutatókon keresztül megismerkedtek az intézmény képzéseivel. Az egészségügyi, valamint a kreatív ágazatra egyaránt sokan kíváncsiak voltak, a résztvevők bepillantást nyertek a divat- és stílustervezői, grafikus- és ápolószakmákba.

Az egészségügyi és a kreatív ágazatra egyaránt sokan kíváncsiak voltak a nyílt napon.
Fotó: Karnok Csaba

– Mindkét ágazattal kapcsolatban nagyon népszerű, hogy emelt szintű angol nyelvű oktatással együtt hirdetjük meg a szakmákat. Akik erre a képzésre jelentkeznek, szóbeli alkalmassági vizsgán vesznek részt. A kreatív ágazaton pedig a rajzkészségre is kiemelkedő figyelmet fordítunk – mondta el lapunknak Horváth Levente Attila, az intézmény igazgatója. Hozzátette, hogy a napokban több sportegyesülettel tárgyalnak, ugyanis sportorientációjú osztályt szeretnének indítani. Kifejezetten egyesületi ajánlással kerülhetnek majd be oda a diákok, céljuk, hogy a tanulást összeegyeztessék a mozgással.

– Az egészségügyi képzésekből adódóan az iskola egyik sajátossága, hogy a mentálhigiéniára nagy hangsúlyt fektetünk. Osztályfőnöki órák keretében az iskola pszichológusa csoportos foglalkozásokat tart a tanév során. Ezzel is igyekszünk segítéseget nyújtani a fiataloknak, hogy könnyebben áthidalják a kamaszkor nehézségeit – tette hozzá az igazgató.

Elősegítik a Szegedi Tudományegyetemre való bejutást a kreditbeszámítás lehetőségével, valamint az ápolók esetében pluszpontokat szerezhetnek a leendő hallgatók.

– Akik nálunk tanulnak, azoknak lehetőségeket biztosítunk az egyetemi tanulmányok folytatására – hangsúlyozta az intézmény vezetője. December elsején ismét nyílt napot tartanak az iskolában, ahol a diákok és a szülők megismerkedhetnek az intézmény képzéseivel és a továbbtanulási lehetőségekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában