Pitvaros

2021.11.06. 10:30

Orkánerejű szél csapott le a falura

Kárt okozott csütörtökön Pitvaroson a szélvihar.

Munkatársunktól

Pitvaroson károkat okozott az orkán erejű szél. Fotók: Radó Tibor

Összedöntötte a Petőfi téri fedett lelátót, az evangélikus templom tornyáról pedig leemelte a vascsőre húzott bet­­lehemi csillagot, ami szerencsére olyan helyen fúródott a földbe, ahol senki sem járt. Belegondolni is rossz, mi történt volna, ha valakit eltalál.

Pitvaroson károkat okozott az orkán erejű szél. A betelehemi csillagot is leemelte. Fotók: Radó Tibor

– Önkormányzatunknak van egy sportpályája a Petőfi téren. Annak szélén állt a régi öltözőépület tetőszerkezete, ami egészen csütörtökig egyfajta fedett lelátóként működött. Az orkánerejű szél olyan szögben érkezett a palatetős építményhez, hogy a tartószerkezet nem bírta tovább tartani, összedőlt – mondta lapunknak Radó Ti­­bor, Pitvaros polgármestere.

– Reméljük, a biztosító kifizeti a kárt. Pályázati forrásból pedig egy új, fedett lelátót szeretnénk a későbbiekben építeni, aminek a héjazatát napelemekből készítenénk – folytatta.

Az evangélikus templom 39 méter magas tornyának tetején lévő, több mint fél méter hosszú vascsőre húzott 20 kilós betlehemi csillagát az orkánerejű szél egyszerűen leemelte és ledobta. A csillag a templom piactér felőli udvarán fúródott a földbe. Szerencsére sem anyagi kárt, sem személyi sérülést nem okozott.

A falu határában lévő önkormányzati vízibivalycsorda ku­koricaszárkúpjaival is eljátsza­dozott a szél, összevissza do­­­­bálva azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában