Még fél év után is keresik a tetteseket

2021.11.04. 13:58

Még nyomoznak a magyarcsanádi és makói szemetelők ügyében

Még mindig nem zárult le a nyomozás abban a két ügyben, amely Makón, illetve Magyarcsanádon indult tavasszal illegális hulladéklerakás miatt. A rendőrség mindkét esetben megkapta azokat a személyes iratokat, amelyek a szemét között fellelhetőek voltak.

Szabó Imre

Április–május fordulóján szinte egymást követően történt két hasonló eset Makón, illetve Ma­­gyarcsanádon: egy-egy területet nagy mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékkal hordtak tele. Mint beszámoltunk róla, azóta a területek tulajdonosai – a városban egy magánszemély, a faluban az önkormányzat – már régen elszállították saját költségükön a szemetet. A két esetnek közös jellemzője az is, hogy mindkét helyen előkerültek a szemét közül személyes adatokat tartalmazó dokumentumok. Mivel az illetékesek úgy döntöttek, nem hagyják annyiban a dolgot, a rendőrséghez fordultak, és ezeket az iratokat is átadták.

Jakab László megelégelte, hogy a makói Honvéd városrészben, a Sarkantyú utcában illegális szeméthalmokat hagynak, ezért feljelentést tett. Archív fotó: Szabó Imre

Most, bő fél év múltán érdeklődtünk a megyei kapitánysá­gon, hol tart az ügy. Azt a vá­­laszt kaptuk, hogy a nyomozás még mindkét ügyben zajlik. Farkas János, Magyarcsanád polgármestere azt mondta, nem szeretné kommentálni az információt.

A hasonló nyomozások, úgy tűnik, sok időt vesznek igénybe – erről tanúskodik egy másik, hasonló eset, amit a rendőrség honlapján találtunk. Fejér megyében, Beloiannisz községben még 2020 nyarán bízott meg egy asszony egy férfit, hogy udvaráról szállítsa el az ott évek alatt felhalmozódott 16 köbméternyi kommunális, építési és elektronikai hulladékát egy legális szeméttelepre.

A szállításért 160 ezer forintot fizetett. Néhány nappal később mindezt az onnan 66 kilométerre lévő Pest megyei Áporka mellett, egy földúton találták meg. A 35 éves férfival és a te­herautót vezető 25 éves nővel szemben a nyomozást most, azaz a történtek után több mint egy évvel fejezték be, az ügy iratait átadták az ügyészségnek. A gyanúsítottak a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt felelhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában