Halmozódnak a számlák

2021.11.08. 16:38

Csak az alapellátást fedezi a pénz a vásárhelyi állatvédőknél

Kizárólag önerőből és adományokból tartja fenn magát a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Munkatársunktól

2021.04.29 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány Egri Menhelye.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

Kóbor állatok mentésén túl kiemelten kezelik a megelőzést: prevenciós előadásokat tartanak oktatási intézményekben, óvodákban, civilek bevonásával szerveznek akció­kat, főként gazdátlan, utcán élő macskák ivartalanításához.

Ezzel védekezve a túlszaporulat ellen. Tavasszal és nyáron korlátozott számban vállalják a magukra maradt kölyöksünik felnevelését vagy sérült tüskések gyógyíttatását.

Ősszel, a tél közeledtével pedig a késői almok teleltetését vállalják. Balogh Ernő, az egyesület elnöke úgy fogalmazott: sokszor nekik szegezik a kérdést, miért kell minden hónapban 200-300 ezer forintot összegyűjteniük.

Mint mondta, ez csupán az alapellátást fedezi, és így sem futja mindenre, az újabb és újabb állatorvosi számlák csak halmozódnak.

Az elnök hozzátette, ha nem sikerül összegyűjteni pár napon belül a novemberi fenntartásukhoz szükséges összeget, az egyesület felfüggeszteni kényszerül további mentési munkáját, és kizárólag meglévő védenceik ellátására koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában