Makó

2021.11.30. 17:28

Nem lassítanak a Hagymatikum munkálataival

A járványhelyzet ellenére továbbra is az eddigi tempóban folyik a makói Hagymatikum fürdő nyáron megkezdett bővítése. A 9,2 milliárdos beruházás várhatóan 16 hónapon át tart majd a város szívében.

Szabó Imre

– Jól halad a Hagymatikum épí­­tése

– posztolta a napokban hivatalos közösségi oldalán Lázár János országgyűlési képviselő, kormánybiztos. A bejegyzés apropója az volt, hogy megbeszélést tartottak Ma­­kón a beruházás menetéről, a soron következő feladatokról. A bejegyzéshez látványos légifotókat is mellékelt, amelyeken már kirajzolódnak az új épület­elemek körvonalai.

Mint megírtuk, a Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló, júniusban indult fejlesztés so­­rán családi és élményzóna, há­­rom fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos, nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét.

A 9,2 milliárdos beruházás kivitelezésére a székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft. kapott megbízást, a munka előreláthatólag 16 hónapot vesz igénybe.

A helyszínen járva folyamatosan azt lehet látni, hogy a munka nagy erőkkel folyik.

A fürdőberuházás szóba ke­­rült a múlt heti testületi ülé­sen is. Farkas Éva Erzsébet pol­­gármester napirend előtt azt mondta, a járványhelyzet ellenére a fejlesztések nem álltak le Makón – ezek közül a Hagymatikum bővítése a leg­­nagyobb. November 17-én a kivitelező átvette az utolsó részt is a munkaterületből. Az élményfürdő földszinti pillérei 50 százalékig elkészültek, megtörtént a földvisszatöltés az alaplemez szintjéig, a csúszdatorony betonozása pedig már másfél szint magasságáig ha­­ladt el. A 360 fülkével rendelkező nyári öltöző terveit az ön­­kormányzat kérésére átdolgozták, hogy azok télen is használhatók legyenek. Jelenleg az ezzel kapcsolatos egyeztetések folynak.

Két új kút is része a beruházásnak. Mind az 1350 méter talpmélységű termálvizes, mind a 230 méter talpmélységű hi­­deg vizes kút fúrása befejeződött, sőt ezek vizét ugyancsak bevizsgálták már.

Ezek is érdekelhetik