Kötelező lesz a maszk az intézményekben

2021.11.04. 12:06

Nem teszi kötelezővé az oltást a dolgozóinak a szegedi önkormányzat

A döntést a magas átoltottsággal indokolták. Ezenkívül péntektől kötelezővé teszik a maszkviselést a polgármesteri hivatalban.

delmagyar.hu

20210131 Szeged városháza fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kuklis István

A kormányrendelet értelmében a munkáltatók dönthetnek arról, hogy az oltást kötelezővé teszik-e a dolgozóik számára, az önkormányzatok esetében ezt a döntést a polgármesterekre delegálták.

Múlt pénteken Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere utasította a polgármesteri hivatalt és az önkormányzat fenntartásában működő valamennyi cég és intézmény vezetőjét, hogy azonnal mérje fel a munkavállalók átoltottságát.

Ez megtörtént, az átoltottság 82,3 százalékos, ami jóval magasabb nem csak a hazai, hanem az európai átlagnál is.

Ezért a polgármester nem rendel el kötelező oltást, arra kér viszont minden munkatársat, aki még nem vette fel a vakcinát, hogy ezt tegye meg. – írták közleményükben.

Kötelező lesz a maszkviselés

Ezenkívül november 5-től, azaz péntektől kötelező lesz a maszkviselés a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzati cégek és intézmények

ügyfélszolgálatain az ott dolgozók és az ügyfelek számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában