Bordány

2021.11.12. 13:44

Nívódíjat alapított a bordányi önkormányzat

Legutóbbi ülésén nívódíjat alapított a bordányi önkormányzat képviselő-testülete, mert fontosnak tartják, hogy támogassák a legkiválóbb helyi kezdeményezéseket, együttműködéseket. Oklevél, tárgyjutalom és pénzjutalom odaítélésével jár együtt.

Munkatársunktól

A legutóbbi bordányi képviselő-testületi ülésen tizennégy napirendi pontot tárgyaltak. Sokakat érintő témaként beszéltek a közvilágítás üzemeltetésére és karbantartására vonatkozó szerződésekről. Úgy döntöttek, hogy egy évvel hosszabbítják meg a jelenleg érvényben lévő megállapodást, és közben ajánlatot kérnek a Kossuth utca közvilágításának korszerűsítésére.

A település főutcáján a tervek szerint a jelenlegi nátrium- és higanylámpák helyére LED-es lámpatestek kerülnének majd.

A testületi ülésen döntés született még az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde Pedagógiai programjának, Szervezeti és Működési Szabályzatának és Házirendjének módosításáról, a Dózsa téri volt fagyizó és virágbolt épületegyüttes kisajátításával kapcsolatos eljárás folytatásáról, a sürgősségi fogászati ügyeleti feladat ellátásában való részvételről is, majd egy külterületi ingatlan részértékesítésére megkötött adásvételi előszerződés módosításáról is tanácskoztak, illetve döntöttek.

Egy fontos rendeletet, a díszpolgári cím, illetve „Bordány Községért” emlékérem adományozásáról szóló jogszabály módosításáról is döntöttek. Tanács Gábor polgármester elmondta, mint megfogalmazódott, a testület fontosnak tartja, hogy minden évben kiemelje és támogassa a legkiválóbb helyi kezdeményezéseket, együttműködéseket, ezért alapította meg Bordány nagyközség Nívódíját. Ezentúl azok a civil szervezetek, nonprofit társaságok, szociális szövetkezetek és az általuk megvalósított projektek kaphatják meg az elismerést, amelyek kimagasló színvonalú, példaértékű munkát végeznek.

– Ezek a településünk közösségi életét színesebbé, míg a projektekben részt vevőket és az itt élő polgárokat motiváltabbá teszik a közös munka által, ösztönözve a közösségek közötti sikeres együttműködést. A nívódíj egy elismerő oklevél, tárgyjutalom és pénzjutalom odaítélésével jár együtt – tette hozzá a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában